Отлагането на строителството на завод на "Фолксваген" (в Турция) пробуди

...
Отлагането на строителството на завод на "Фолксваген" (в Турция) пробуди
Коментари Харесай

Вучич за Фолксваген: Българите дават 260 милиона, аз предлагам повече

Отлагането на строителството на цех на "Фолксваген " (в Турция) пробуди доста очаквания, написа през днешния ден в. "Данас ". Българите дават на германците 260 милиона, а сръбският президент Александър Вучич предлага повече и твърди, че нито една страна не може да предложи дотации като Сърбия, отбелязва вестникът. Турският президент Ердоган е предложил да купи от "Фолксваген " 100 000 автомобила, написа "Данас ", като показва, че Турция към момента е любимец, само че съгласно специалисти от другите кандидатки за "Фолксваген ", страните членки на Европейски Съюз имат преимущество пред Сърбия.

Германските вложения трансформират облика на Сърбия, написа в. "Политика ". При вчерашното посещаване на немския министър на стопанската система и енергетиката Петер Алтмайер бяха подписани две значими за Сърбия съглашения, които й носят вложения от към 300 милиона евро, заяви президентът Вучич на конференция след срещата с Алтмайер. Вестникът цитира думите на немския министър, че Сърбия сега е надалеч по-уважавана страна с помощта на реформаторските старания на президента и държавното управление.

В момента над разширението на Европейски Съюз са надвиснали облаци, само че европейският път на Сърбия не се слага под въпрос, споделя в изявление за в. "Вечерне новости " министърът за европейска интеграция Ядранка Йоксимович. Тя прави оценка, че политиката на разширение е последица от вътрешните проблеми в съюза, само че от това незаслужено страдат жителите на страните, които са в процеса или чакат да стартират договаряния, като Северна Македония и Албания.

Тръмп желае Сърбия да признае Косово, написа в. "Блиц ". Чрез своя специфичен делегат Ричард Гренел, който наскоро беседва в Белград с Александър Вучич, американският президент е изпратил обръщение, че Сърбия би трябвало да признае Косово. Източник на вестника, осведомен с детайлности от срещата, споделя, че това е бил доста тежък диалог, а Гренел безусловно е сложил признаването като изискване. Той споделил също, че Съединени американски щати ще упорстват Европейският съюз да ускори натиска над формален Белград в това отношение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР