Отлагането на съдебната реформа скара депутати от , (ПП), “,

...
Отлагането на съдебната реформа скара депутати от , (ПП), “,
Коментари Харесай

Отлагането на съдебната реформа стана повод за лют спор между депутати


Отлагането на правосъдната промяна скара депутати от, (ПП), „ “,, (ДБ) и в предаването „ Референдум “ по Българска национална телевизия.

„ Големия неуспех на това Народно заседание е невъзможността му да излъчи държавно управление. Въпросът за правосъдната промяна не беше подложен по сериозен метод от радетелите ѝ, съобщи Тома Биков.

„ Видяхме, че когато желаят, и могат да одобряват каквото желаят в този парламент. Ако желаеха да одобряват механизмът за надзор на основния прокурор, щяха да го създадат “, съобщи някогашният министър на образованието акад. Николай Денков.

„ Ние настояваме за промяна от години. Поставяме я доста преди да се появят Политическа партия на терена. Един отиващ си парламент и държавно управление е нелогично да вършат такава дълбока промяна “, акцентира зам.-председателят на Народно събрание от Кристиан Вигенин.

„ Това е отсрочване за следващ път на бъдещето на България. Не мога да се съглася, че диалогът за правосъдната промяна не е поставян при предния мандат. Основният симптом, че нямаше воля в този парламент, е спирането на съвещанието на правна комисия и отлагането му с една седмица. Отместването на този закон в бъдеще го гледаме от 2017 година, посочи някогашният министър на правораздаването Надежда Йорданова.

Петър Петров от „ “ не се съгласи и сподели, че Демократична България и Политическа партия са саботирали съвещанието, като не са участвали в зала и сподели фотография на кворума.



„ Отново се видя синхронът на, и “, съобщи акад. Денков. Тома Биков го репликира, че не са длъжни да им обезпечават кворума. Той се обърна към сътрудника си с думите, че правосъдна промяна се прави след съществени полемики, даже с съперниците, а не да наричаш „ мисионери на Сатаната “.

Георги Самандов от „ “ означи, че отново опираме до разговора. „ Трябва да се търси конституционно болшинство, което да взема решение актуалните проблеми “, сподели той.

„ Механизмът за следствие на основния прокурор и опцията за отстраняването му, както и ръководителите на висшите съдилища беше импортиран за първи път от “, напомни Петров.

„ Позитивното е, че измененията бяха признати с огромно болшинство. Явно този законопроект ще се одобри в идващия парламент “, акцентира Вигенин. „ Явно някои неща изискват повече време “, добави той.

„ Виждаме следващото доказателство, че по тази значима тематика не можа да се образува болшинство “, означи някогашният правосъден министър.

„ За да се направи конституционна и правосъдна промяна е необходим сериозен диалог “, съгласи се Тома Биков.



Акад. Денков прикани да не се трансферира казуса върху Политическа партия.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР