Отлагането на присъединителните преговори със Северна Македония бе не под

...
Отлагането на присъединителните преговори със Северна Македония бе не под
Коментари Харесай

Ципрас: Северна Македония изпълнява критериите за начало на преговори с ЕС

Отлагането на присъединителните договаряния със Северна Македония бе не под предлог, че Северна Македония не е осъществила промените, а основно по процедурни аргументи, съобщи министър председателят на Гърция Алексис Ципрас в изявление за трети канал на гръцката държавна телевизия ЕРТ3, заяви МИА. Ципрас изясни, че това решение се дължи на невъзможността на немския парламент да даде утвърждение, защото се затваря за летните отпуски, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ципрас уточни, че започването на присъединителния развой не значи участие, а има дълъг път, доста промени и доста глави, които да се отворят.

В изявлението за ЕРТ3, със седалище в Солун, гръцкият министър председател приказва и за контракта от Преспа. Той сподели, че решаването на въпроса за името със северната съседка е нараснало доверието в Гърция. Ципрас изрази убеденост, че и последният гръцки жител, който скептично и загрижено е гледал на контракта от Преспа или е бил срещу него, в този момент стартира да схваща какъв брой значим е той за националните ползи на Гърция.

Това свое мнение Ципрас поддържа с аргумента, че в случай че не съществуваше договорът, въздушното пространство на Северна Македония щеше да бъде охранявано от турски F-16 и нямаше да има турски F-16 единствено в Егейско море, а и на северната граница. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР