Отлагането на излизането на Великобритания от състава на Европейския съюз

...
Отлагането на излизането на Великобритания от състава на Европейския съюз
Коментари Харесай

Европарламентът е заплашен от разходи за милиони, ако Brexit бъде отложен



Отлагането на излизането на Англия от състава на Европейския съюз (Brexit ) заплашва Европейският парламент със основни разноски. Ако английските депутати, след изборите през месец май за Европейски парламент останат в състава на Европейски Съюз ще би трябвало да им се заплащат заплати. Това значи спомагателни разноски от 21 млн. евро, излиза наяве от обява на немският Bild am Sonnatag. Годишните разноски за английските депутати са от порядъка та 36 млн. евро, цитира сметките европарламентариста Ингеборг Гресле.

Неотдавна ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер сподели, че при положение на отлагането на Brexit, жителите на Англия имат право да вземат участие в следващите избори за депутати в Европейския парламент. Той се базира на настоящото законодателство на Европейския съюз. Изборите за евродепутати ще се проведат в интервала 23 – 26 май 2019 година, припомня DW.

Първоначално Англия планираше да излезе от състава на Европейски Съюз ан 29 март, само че до тази дата не бе избран проект за Brexit. През април страните членки на Европейски Съюз в границите на изключително съвещание се договориха за това на Лондон да бъде предоставена опция за отсрочване до 31 октомври.
Британският министър председател Тереза Мей одобри това предложение, като видя опция за привършване до дъно на процеса на излизане на Англия от състава на Европейски Съюз. През месец юни следва Европейски Съюз да ревизира дали Лондон поставя нужните старания за Brexit.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР