Откроява се много силно темата с климатичните промени. Това заяви

...
Откроява се много силно темата с климатичните промени. Това заяви
Коментари Харесай

Радан Кънев предупреди как блеем за климатичните промени и защо Фон дер Лайен е лош избор

Откроява се доста мощно тематиката с климатичните промени. Това съобщи българският евродепутат Радан Кънев, говорейки за новото в политиката на Европа след евроизборите.
По думите му, в Европа има голям консенсус за ускорено понижаване на въглеродните квоти. " България би трябвало да се приготви за доста мощен напън ", предизвести той, разяснявайки метода на отопляване, превоз, произвеждане на ток. Кънев съобщи пред Българска национална телевизия, че към този момент е предизвестил в Европейския парламент, че карането на дизелова кола и отоплението на печка зависи преди всичко от приходите.
Промяната ще се случи – на север, където климатичните промени се отразяват на земеделието, десните партии са даже по-радикални от зелените , акцентира Кънев и добави, че българското държавно управление е тотално пасивно и безхаберно за ориста на въглищните региони в България. " Трябва да подсигуряваме доста съществено финансиране за преход ", уточни евродепутатът и изясни, че става въпрос за финансиране от Европейския съюз.
Дано не се стигне до елементарно гласоподаване на забрани, само че като пристигна ред да се заплаща, северозападните страни-членки да откажат да дават още пари, пожела си Кънев. И съобщи, че България отхвърля да влезе в европейската платформа за смяна на въглищните региони, където съществена роля играе Полша. Отново закъсняваме, е мнението на Кънев.
Против Урсула фон дер Лайен
Що се отнася до гласа си срещу Урсула фон дер Лайен, Кънев разяснява, че не може да обещаеш всичко на всички и това да е реалистично. Рискът най-после нищо да не бъде изпълен е доста огромен, добави той и даде образци – минимална европейска заплата, обща европейска осигуровка против безработицата, паралелно с това невиждана до момента климатична политика. Това коства трилиони, а по какъв начин ще бъдат събрани те – доста мъчно е да се поеме подобен ангажимент, изброи Кънев.
За нашия евродепутат обаче най-притеснителни са отстъпките, които Фон дер Лайен е почнала да прави на страни, които нарушават правилото за върховенството на правото – Полша, Унгария, Румъния и България. Европа дали е, с цел да оказва помощ на държавните управления или да оказва помощ на жителите, попита той и даде своя отговор – второто. Кънев акцентира, че Фон дер Лайен е доста по-мека от Манфред Вебер и Франс Тимерманс, които са говорели и за финансови наказания в случаи на нарушаване на върховенството на правото – когато крадеш от своите жители, заключи Кънев. Фон дер Лайен приказва за повсеместен мониторинг – споделих го на ЕНП, в България живеем в мониторинг и това не е задоволителен, счита той и дефинира Фон дер Лайен като напълно неверен избор. " Приехме лявото в икономическата политика, приехме настояванията на националистите да защитим корумпираните държавни управления от европейса интервенция ", съобщи Кънев.
За край Радан Кънев съобщи, че Лаура Кьовеши е верният човек за нов европейски прокурор. Причината – направеното от нея в битката с корупцията с евросредства в Румъния. В тази светлина Кънев обърна внимание и на хакерската офанзива против Национална агенция за приходите и, че " държавното управление краде доста пари ", само че това е на всички места. За образец той даде по какъв начин се наливат държавни пари " в ТЕЦ-овете на господин Ковачки, да тровят хората ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР