Откровена лъжа е, че машинното гласуване води до по-ниска избирателна

...
Откровена лъжа е, че машинното гласуване води до по-ниска избирателна
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Откровена лъжа е, че машинното гласуване води до по-ниска избирателна активност

" Откровена неистина е, че машинното гласоподаване води до по-ниска изборна интензивност ", сподели социологът Кънчо Стойчев в предаването " Добър ден, България “ на Радио " Фокус ", в коментар по тематиката за хартиените бюлетини. 

Няма нито едно доказателство и един сериозен мотив, които да сочат, че  машинното гласоподаване води до по-ниско гласоподаване.  Този предлог се употребява най-много от Българска социалистическа партия, тъй като Корнелия Нинова би трябвало по някакъв метод да изясни ниското си показване на последните няколко избора. Това стана ясно от думите на социолога

" Хартиените бюлетини не са мотивът за нов безпорядък. Основната причина за него не са просто и единствено хартиените бюлетини, а това, че главните политически партии са разграничени на нож между тях. Не виждам по какъв начин би могло да се получи вид, при който първите две партии вършат нещо, което да е работехаос​_що. Там е казусът и разковничето на протичащото се ",  изясни той и добави: " Крайно време е България да схване естествена цивилизована процедура - когато се вършат промени в изборно законодателство, това да важи не за идващите избори, а за по-следващите ".

Според него хартиеният избор е съкрушен с доста подозрения и съмнения: " Явно партиите отиват на избори, откакто главната борба е за Изборния кодекс. Явно не ги интересува ръководството на страната и в този тежък миг за Европа и България ще се реализира в допълнение отчаяние у българския гласоподавател ", добави социологът Кънчо Стойчев.

Попитан какви са възможностите за сформиране на постоянен кабинет и отиваме ли на нови избори Кънчо Стойчев изясни: " Шансовете са намаляващи, само че те по начало не бяха високи. В момента виждаме, че има в допълнение изостряне на обстановката ", сподели социологът.

С първия мандат по-скоро ще се търси държавно управление на малцинството, подкрепено в зала, без каквито и да било съдружни задължения. Партиите построиха освен червени линии, а стени между тях, по този начин, че ще е мъчно да вземат завоя, е  оценката на социолога Кънчо Стойчев.

Кънчо Стойчев означи и опцията за плаващо болшинство и добави, че също по този начин може да се чакат и нови лица на политическата сцена, поради желанието на хората да има работещо ръководство, защото тези, които сега са определени не могат да създадат такова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР