Откриват поправителен дом за непълнолетни младежи към затвора във ВрацаЗаместник-министърът

...
Откриват поправителен дом за непълнолетни младежи към затвора във ВрацаЗаместник-министърът
Коментари Харесай

Откриват поправителен дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца

Откриват изправителен дом за малолетни младежи към пандиза във Враца
Заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов и основният шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ основен комисар Васил Миладинов ще открият публично Поправителния дом за малолетни младежи към пандиза във Враца.

Събитието ще се състои на 16 август 2018 година от 11.00 ч. и на него са поканени да участват представители на изпълнителната, законодателната, правосъдната и локалната управляващи, оповестиха от Министерството на правораздаването.

Досега малолетните лишени от независимост се обитаваха в Бойчиновци - в постройка, строена за казарма през 1951 година. След приемане на промени в Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража през 2016 година, единственото място за отнемане от независимост на малолетни младежи в страната мина административно към Врачанския затвор, като към този момент не е обособена независима конструкция, а поделение към него.

Сградният фонд в Бойчиновци ще бъде преустроен в затворническо общежитие от закрит вид и в него поетапно да бъдат премествани лишени от независимост от корпуса на пандиза във Враца. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР