Откриват магистралата от Ниш до българската граница. С пускането на

...
Откриват магистралата от Ниш до българската граница. С пускането на
Коментари Харесай

Откриват магистралата от Ниш до българската граница

Откриват автомагистралата от Ниш до българската граница. С стартирането на новия сектор пътуването от сръбската столица Белград до България ще лишава към 3 часа. Продължението на трасето от българска страна към момента не е приключено. На формалната гала по рязането на лентата ще участват сръбският президент Александър Вучич и българският министър председател Бойко Борисов.

От Белград до границата с България скоростта ще бъде 130 км/час, толкоз е оптимално позволено по сръбските скоростни пътища. Участъкът от Ниш до Калотина са последните 23 километра, които приключват сръбската част на общоевропейския кулоар номер 10. Той е умислен да свързва Близкия Изток и Западна Европа.

При специфични ограничения за сигурност и непоколебим пропускателен режим минава последният час, в който тази права няма да е свободно налична за леки коли. На тунела Банцарево президентът Александър Вучич и министър председателят Бойко Борисов ще открият публично новата права от автомагистралата. От българската част от общоевропейския кулоар остават към 30 километра, чака се те да бъдат приключени до 2021 година Това е дистанцията от Сливница до Драгоман и от Драгоман до Калотина.

Пред сръбски медии Вучич разгласи, че за него през днешния ден ще бъде прекрасен ден и ще поздрави премиера Борисов на български. 

„ Допреди един месец хората тук чакаха реколтата да се събере, а в този момент стотици служащи работят в събота и тук-там новото трасе към този момент се асфалтира от валяците “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който мина над Автомагистрала „ Европа “ с хеликоптер на път за Сърбия.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР