Откриването на странна гривна на 40 000 години раздели научната

...
Откриването на странна гривна на 40 000 години раздели научната
Коментари Харесай

Неудобните артефакти: гривна на 40 000 години, направена със съвременна технология

Откриването на странна гривна на 40 000 години раздели научната общественост. Конструкцията й наподобява е приключена благодарение на съоръжение сходно на бормашина, което възобновява полемиката по отношение на софтуерното развиване на нашите предшественици.През 2008 година екип от палеонтолози открива мистериозна каменна гривна в Денисовата пещера в планинската верига Алтай, Сибир. Най-старото украшение в света може да е направено от от дълго време мъртва човешка цивилизация.


Това не е първият път, когато се откриват антични съкровища. Въпреки това не наподобява, че производството на този артефакт подхожда с всички дадени обстоятелства.Всичко допуска, че ДНК на „ създателите “ се разграничава от тази на неандерталците или други модерни хора. Според общоприетото разбиране те се назовават “ “.Изследванията демонстрират, че тази раса е съществувала преди към 600 000 години, била е номадска и едва развита. Проблемът е, че гривната е направена ръчно от висококвалифицирани занаятчии, употребяващи най-съвременни технологии.



Открити са също кости на мамут и добре непокътната кост от женски пръст. Тази фаланга не е принадлежала на човешка жена, а на Денисовец, съгласно по-късни проучвания.Въпреки обстоятелството, че откриването на тези кости е ненадейно, мненията за гривната остават смесени.Тестовете за акуратност, както и моделът и полирането на гривната не дават отговор на интервала, в който е създадена. Поне съгласно стандартната история.Още по-изненадващ е фактът, че камъкът, употребен при основаването й, се намира на 24 километра от пещерата.


Процесът, употребен за гланциране на гривната е неразбираем, защото камъкът към момента свети, когато е открита.Възстановяването на скъпоценния камък е улеснено от откритите съставни елементи. Най-вероятно е бил носен към китката и прикован към други предмети. Едно от тях може да е била каишка, която е минавала през дупката в камъка.Дупката е най-объркващата характерност на целия артефакт. Поради прецизността и точността, с които е конструирана наподобява, че е създадена благодарение на устройство сходно на свредло. Нещо, което явно няма логическа основа …, най-малко доколкото е известно.Четете още: Неудобните артефакти: маската на Бог Виракоча, направена от иридийВъзможно ли е това общество да е било по едно и също време антично и напреднало?Според Анатолий Деревянко, началник на съветска археологическа институция, „ гривната освен отразява слънчевата светлина, само че и всеки различен източник на светлина, като огън, създавайки хубав зелен нюанс, най-вероятно тя е била носена при неповторими и специфични мотиви “.


В момента съкровището се съхранява в Музея за история и просвета на сибирските нации. Твърди се, че е безапелационно доказателство, че хора, разнообразни от примитивните, са съществували преди хиляди години.Денисовците може да са били доста по-напреднали, в сравнение с в началото се е предполагало.Деревянко твърди, че диаметърът на гривната съответствува със скоростта на въртене на бормашината, с която е направена. Това би трябвало да е извънредно точно и качествено.Анатолий Деревянко споделя още:„ Древният майстор, който е направил тази гривна, е бил умел в техники, за които преди се е считало, че са несъответствуващи за палеолита, в това число като високоскоростно продупчване, съоръжение вид бормашина и гланциране. “Според Ирина Салникова, шеф на Музея за история и просвета на сибирските нации:„ Всички диаманти, без значение от тяхното естество, са били скъпи за античните нации.С този вид бижута, гривни и колиета, са отблъсквани неприятните духове. Откритият артефакт би трябвало да е принадлежал на някой важен в тяхното общество, поради равнището на трудност и ресурсите, употребявани за построяването му. “Несъмнено са осъществени спомагателни изследвания на почвата, защото съществуването на такова антично усъвършенствано съоръжение е необозримо за експертите. Въз основа на разбор на изотопите на кислорода те заключават, че кислородът „ не е бил променян “ от епохата на Денисовците.Гривната е призната за Неудобен артефакт и се причислява към дълъг лист от реликви, които са оценени „ не от времето си “. Това още веднъж потвърждава, че в далечното минало е съществувало комплицирано и развито общество.Следвайте ни в Instagram, Twitter и Youtube за забавно и мистериозно бонус наличие!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР