Откриването на Пловдив - Европейска столица на културата, за съжаление

...
Откриването на Пловдив - Европейска столица на културата, за съжаление
Коментари Харесай

Пловдивската съпруга на италиански министър разкритикува отсъствието на президент и премиер на откриването

Откриването на Пловдив - Европейска столица на културата, за жалост не съумя да притегли нито един от висшите представители на властта. Народ с хилядолетна история не съумя да се сплоти и поддържа самодейност, която може да способства България да се трансформира в целогодишна дестинация за туризъм. Това разяснява във Facebook Лучия Велева - пловдивчанка и брачна половинка на италианския министър на културните полезности и туризма Алберто Бонисели. Тя прави и къса параленост сред метода, по който управляващите в Италия и в България се отнасят към избора на градове от двете страни за Европейска столица на културата. В Италия това е град Матера.

На откриването в Пловдив като по обвързване беше единствено министърът на културата Боил Банов, а в Матера на 19 януари ще бъдат и президентът Матарела, и министър председателят Конте, както и двама министри, показва още Лучия Велева. Ето и целия коментар на Лучия Велева:

Радостта на един народ - Пловдив ЕСК 2019 е реалност... огромна част от пловдивчани се гордеят, че Пловдив ще бъде посещаван, обсъждан, обичан, обожаван, подложен на критика, отричан... ще бъде видян.

За страдание откриването на Пловдив ЕСК (според едни върхът, съгласно други провал) не съумя да притегли нито един от висшите представители на властта. Вероятно смятат че ЕСК е самодейност от локално значение... парите не минават през министерствата и няма какво да си губят времето.

Народ с хилядолетна история не съумя да се сплоти и поддържа самодейност, която може да способства България да се трансформира в целогодишна дестинация за туризъм.

Неизбежно върша съпоставяне – на откриването Матера ЕСК на 19 януари 2019 година ще участват президентът Матарела, министър председателят Конте, двама министри...

На откриването в Пловдив участва само министър Банов, само че някак по обвързване.

Италия съществува като страна единствено от 158 години! България от 1338 години! Италианците се славят като хора със мощна принадлежност към мястото, в което са родени, а не към страната си. И все пак Матера ги обедени, за разлика от Пловдив.

P. S. Недовършени планове и недобре изпълнени има и в Пловдив и Матера
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР