Откриването на новия акушеро-гинекологичен комплекс в Университетската многопрофилна болница за

...
Откриването на новия акушеро-гинекологичен комплекс в Университетската многопрофилна болница за
Коментари Харесай

Здравният министър откри новото родилно отделение в Стара Загора

Откриването на новия акушеро-гинекологичен комплекс в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) “Проф. доктор Стоян Киркович ” в Стара Загора е една от стъпките по осъществяване на един от целите на Министерството на здравеопазването - майчиното и детското опазване на здравето. Родилното поделение е с потенциал за 40 родилки, а неонатологичното - за 28 бебета. И двете отделения ще се оборудват с съвременна техника, която ще разреши още по-добри грижи за родилки и новородени. За къс период старозагорската болница е съумяла да излезе от петицата на застрашените от банкрут здравни заведения, заяви министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. В края на 2017 година тя е била със загуба от 2 милиона лв., а в края на предходната към този момент е с облага от съвсем 1 милион. В момента е измежду водещите (на 4-то място) по банкет на пациенти лечебни заведения в Югоизточния регион. През 2018-а през здравното заведение са минали повече от 26 хиляди души за диагностика, лекуване и грижи. Над 2700 дами са минали през акушеро-гинекологичния й комплекс и повече от 1200 деца са изплакали в родилното й поделение.
Министър Ананиев благодари на акушеро-гинеколозите и на проф. Йовчо Йовчев, шеф на УМБАЛ “Проф. доктор Стоян Киркович ”, че са реагирали и са поели ражданията в ямболската болница, чието родилно остана без лекари. Той заяви, че средствата по здравна каса за ражданията в Ямбол ще се пренасочват към старозагорското здравно заведение. Към момента междинната работна заплата на лекарите в университетската болница е 1530 лв., а на медицинските сестри - 1030 лв..
Следваща стъпка в осъществяване на тактиката за майчиното и детското опазване на здравето е построяването на национална детска болница, която здравният министър се надява да е подготвена до 2 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР