Откриването на напълно нови и неизвестни части от човешкото тяло

...
Откриването на напълно нови и неизвестни части от човешкото тяло
Коментари Харесай

Под кожата ни може да се спотайва неоткриван досега...

Откриването на изцяло нови и незнайни елементи от човешкото тяло е нещо доста извънредно в наши дни. Въпреки това група шведски учени настояват, че са създали точно такова удивително изобретение. В своето проучване те настояват, че са разкрили комплицирана мрежа от кафези под кожата, която е виновна за появяването на избрани типове болежка.

Резултатите, разказани от екипа биха могли да разширят визиите ни за това по какъв начин усещаме болежка, както и по какъв начин да я облекчим.

Според общоприетата доктрина за сетивността на кожата и по-конкретно за изпитването на болежка, ние възприемаме всички нездравословни чувства върху кожата си посредством доста чувствителни окончания на избрани нервни кафези. Тези нервни кафези не са покрити със предпазен пласт от миелин, както е при останалите. Нервните кафези са поддържани живи от различен тип кафези, наречени глиа, с които са свързани. Един тип от тези кафези, наименуван Шванови кафези се намира отвън централната нервна система и е виновен за производството на миелин, необходим за основаването на обвивки на невроните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР