Откриването на Коледния фестивал и запалването на коледните светлини предизвика

...
Откриването на Коледния фестивал и запалването на коледните светлини предизвика
Коментари Харесай

В Благоевград запалиха коледните светлини без заря

Откриването на Коледния фестивал и запалването на коледните светлини провокира разностранни реакции у жителите на Благоевград. Много хора недоволстваха против неналичието на празнична заря, която, по думите им, щеше да бъде добър свършек на празничната вечер.

Официалната позиция на кмета на града инж. Румен Томов е, че средствата, които биха били изразходвани за заря, би трябвало и ще бъдат пренасочени към доста по-значима идея, каквато е здравето на едно дете.

„ Сигурен съм, че по-голямата част от жителите на община Благоевград ще проявят схващане и ще одобрят решението, което взех. Според моите визии, вместо да влагаме средства в заря, на която щяхме да се радваме няколко минути, тези средства би трябвало да бъдат дарени от името на общината за лекуването на   11-годишния Деян Апостолов. Целият коледен фестивал ще премине под надпис: „ Добрият подарява вяра “, тъй че няма нищо по-нормално и разумно от това да се лишим от заря, с цел да дарим вяра на Деян “, разяснява Томов.

Кметът декларира още, че предходната година във връзка запалването на коледните светлини в Благоевград общината е платила 3500 лв., по тази причина равностойността на тази сума ще бъде дарена за Деян тази година.

„ Зарята е красива, децата се радват и се основава празнично въодушевление, аз съм изцяло склонен с това. Трябва да подчертаем обаче, че насладата и празничното въодушевление стават действителност тогава, когато сме здрави, ние и нашите деца. Вярвам, че няма нищо по-важно от това ", акцентира още кметът Румен Томов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР