Откриването на Кино Култура, на ул. Сан Стефано 22 е

...
Откриването на Кино Култура, на ул. Сан Стефано 22 е
Коментари Харесай

Тази вечер е откриването на Кино Куртура“

Откриването на " Кино " Култура ", на ул. " Сан Стефано " 22 е довечера, началото на програмата акомпанимент ще слагат Стефан Вълдобрев и " Обичайните обвинени " в 20:00 часа.

В предишното кино " Култура " е едно от емблематичните остарели кина в столицата. Намирало се е сред " Солунска " и " Граф Игнатиев ", имало е два салона и кино стратегия от целия свят, било е измежду знаковите киносалони. Ново пространство през днешния ден е превърнато в място за кино, театрални и музикални събития.

" Ние нямаме упоритостта да възраждаме остарялото кино " Култура " в този му тип, а да създадем едно пространство, което е част от модерната софийска среда, в което да бъдат показани филми, самостоятелни планове, модерно българско кино, млади създатели, които няма къде да покажат своите продукции. Ние ще бъдем нещо като продължение на всеобщото кино " Култура ".  Културни пространства в София има, само че не задоволително, има апетит към такива места. Младият човек има потребност да припознае сходно нещо като свое място, където да се усеща добре и да се потапя в друга атмосфера и в действителност да се усеща добре, тъй като актуалните киносалони не оферират уют. Те оферират пазар - пуканки, кола. Ние предлагаме три екрана, остарели киностолове, които са от 50-те години на предишния век, тъй че пробвали сме се, без да вършим киносалон, да докараме атмосферата на едно хубаво, остаряло, уютно кино. Предстои програмата да се доизработва, да се домисля, тъй като е въпрос на споразумяване на авторски права, тъй че оттук насетне започваме да работим доста интензивно, с цел да можем да предложим на нашата аудитория някакво месечно програмиране ", сподели Мариян Бозуков, управител на плана.

Още по тематиката можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР