Откриването на Факт, фикция, истина от програмата на Десетото юбилейно

...
Откриването на Факт, фикция, истина от програмата на Десетото юбилейно
Коментари Харесай

`Факт – фикция – истина` - фотоизложба в Музея на социалистическото изкуство

Откриването на " Факт, нереалност, истина " от програмата на Десетото юбилейно издание на Международния фотофестивал - биенале „ Фодар “ на 24 април, сряда, от 18.00 часа, Музей на социалистическото изкуство, кв. Изгрев, ул. „ Лъчезар Станчев ” № 7

Фондация „ Фодар “ е основана през 1999 с предмет на активност в региона на образните изкуства с приоритет на фотографията. Основен артикул на активността на фондацията е Международният фотофестивал - биенале „ Фодар “. Досегашните издания на биеналето са извършени в партньорство с община Плевен в Художествена изложба „ Илия Бешков ”. През годините представителни сбирки от биеналето са гостували в София (Национален замък на културата, 1999; предверие на Централна гара, 2004; Национална изложба, 2006), в Пловдив (Международен панаир, 2003 и 2004), Габрово (Дом на хумора и сатирата, 2010 и 2011), СУ „ Св. Климент Охридски ” (галерия „ Алма Матер “, 2014).

Статистиката на фестивала демонстрира, че за миналите девет издания в него са взели участие над 14 000 творби, дело на повече от 1 200 създатели от 53 страни. Регламентът на състезанието не е насочен към представители на всеобщото любителско придвижване. Изданията са тематични, одобряват се единствено разгърнати фотографски форми, а журитата са с бройка от 9 до 11 специалиста в региона на фотографията, образните изкуства и разнообразни области на хуманитаристиката.

Изложбата „ Факт – нереалност – истина ” в Музея на социалистическото изкуство показва произведения на млади създатели и на такива, насочени към сегашното на страните от Източна Европа. Със свои серии вземат участие 27 фотографи от 14 страни. Изложбата ще бъде отворена за визити до 30 юни 2019.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР