Откриването на баланса между работа, забавления, спорт и културни развлечения

...
Коментари Харесай

Как новите технологии осигуряват перфектен баланс между работа и развлечения

Откриването на салдото сред работа, занимания, спорт и културни развлечения е доста остаряла дискусионна тематика. Все по-достъпните мобилни устройства и мрежи обезпечават достъп до обществени медии и висококачествено видео наличие. Хората започнаха да употребяват телефоните си по разнообразни " незабавни " въпроси, без значение от часа на денонощието или деня от седмицата. Изминалата 2020 година ускори това чувство за " постоянно наличен ", защото огромна част от чиновниците минаха на режим " работа от у дома ", учениците са в отдалечена форма на образование, а виртуалното посещаване на концерти, музеи и лекарския кабинет към този момент стана обикновено и всеобщо събитие.

" 2020 ReimagineHR Employee Survey ", HR изследване на Gartner за настройките на чиновниците, демонстрира, че работодатели, които предизвикват чиновниците да натрупат житейски опит отвън работното си всекидневие, са отчели осезаемо по-голям брой (над 20%) чиновници с по-добро психическо и физическо здраве. И в случай че обезпечаването на работно място отвън офиса се трансформира в всеобщо през 2020 година, и евентуално ще продължи и отсега нататък, идната вълна от упования на чиновниците ще бъде гъвкаво комбиниране сред професионален и персонален живот, допълват от Gartner.

Според скорошно изследване на IDC през 2020 година повече от половината организации и компании усилват вложенията в образование за създаване на интелектуален капитал у чиновниците за насърчаване на нововъведения. Обученията не се организират по метода, по който ги познаваме. Те се приспособяват по отношение на работния развой, както и когато е належащо. Осигурени посредством многоканален метод (директно, онлайн, мобилно и т.н.) образованията се основават на бизнес резултатите и се мерят по съответния метод.

Според друго проучване на IDC от август 2020 година
над 39% от респондентите са почнали да работят от вкъщи си.
Недостатъкът на тази смяна е, че служащите се усещат изолирани у дома, а мнозина споделят, че съдействието и работата в екип са по-трудни. За мнозина границата сред работата и персоналния живот се размива. Проблемът на тези нови " отдалечени чиновници " е, че те мъчно съумяват да свикнат с новата работна среда, в това число да приспособяват или набират нужното съоръжение.

Характерно за тази " смесена действителност " е, че потребителите по-често " превключват " сред другите функции. В даден миг те приготвят презентация или довършват седмичния отчет, а в идващия може да се изявят като " видеооператор ", заснемащ готварските умения на детето или заложените по физическо извършения. Важен аспект е и сигурността както на персоналните данни, по този начин и на фирмената информация, изключително когато за другите действия се употребява едно и също устройство.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР