Откриването на 22-я пролетен международен търговски панаир в Пхенян в

...
Откриването на 22-я пролетен международен търговски панаир в Пхенян в
Коментари Харесай

Търговският интерес към Северна Корея се увеличава въпреки санкциите

Откриването на 22-я пролетен интернационален търговски панаир в Пхенян в понеделник

Сверна Корея се оказа забавна дестинация за стотици интернационалните компании. И въпреки множеството от тях да са от Китай и Русия, измежду тях има и такива от Полша и други страни. Reuters разказва, цитирайки локални организации и външни анализатори, по какъв начин Международното комерсиално ревю в Пхенян, което стартира тази седмица, може да се окаже най-голямото такова събитие до момента. Стотици задгранични компании обявиха присъединяване в него макар наложените на страната наказания.

22-ият пролетен интернационален търговски панаир в Пхенян стартира в понеделник с гала, проведена от високопоставени икономисти, оповестява държавната новинарска организация KCNA.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Търговският панаир

Повече от 450 компании от Северна Корея, Китай, Русия, Пакистан, Полша и " други страни и райони " показват своите артикули и услуги на ревюто, написа KCNA. Общият брой на фирмите го прави най-големия търговски панаир, проведен от Северна Корея, излиза наяве от разбор на медийни известия на KCNA от 2007 до 2019 година, написа от NK News, уеб страница, който следи проблемите на Северна Корея. Според същите данни предходната година присъединяване са взели 260 компании. От тях 216 вземат участие и тази година.

" Числата са директно свързани с това, което следим, а точно – засилващия се китайски интерес към правенето на вложения в Северна Корея, макар че не може да се върви напред, имайки поради глобите ", споделя Оливър Хотам, основен редактор на NK News.

Представители на Северна Корея, които са разкрили събитието, са декларирали, че това е късмет за ускорение на търговията, икономическото съдействие в региона науката и технологиите със страните, които вземат участие.

Фирмите, които изследват бизнеса в Северна Корея обаче, се движат по тъничък лед. Наложените интернационалните наказания поради нуклеарната и ракетна стратегии ще попречат на всички взаимни предприятия и множеството бизнес връзки със страната, настояват анализатори. В същото време някои задгранични вложители декларират, че единствено приготвят почвата, когато глобите бъдат анулирани, написа Reuters.

Стоки и реакции

KCNA показва, че измежду продуктите на ревюто са " метал, електроника, машини, строителни материали, храни, потребителски артикули и други ". Снимките от събитието, оповестени както от държавните медии, по този начин и от интернационалните участници в обществените медии, демонстрират продавачи, предлагащи хранителни добавки, тв приемници с плосък екран, чанти, климатици и отоплителни уреди, облекла, кухненски уреди и севернокорейски SUV модели.

" Широк набор от браншове, както и локални артикули от Северна Корея, както и импорт ", " Повечето от задграничните изложители бяха от Китай. ", написа английският дипломат в Северна Корея Колин Крукс в пост в Twitter.

Снимки, оповестени във Фейсбук от съветското посолство в Пхенян, демонстрират посланика Александър Мацегора, представящ на щанд съветски фармацевтични артикули.

На ревюто са били показани разнообразни артикули - от хранителни добавки през тв приемници с плоски екрани до железни произведения и севернокорейски SUV модели

[Reuters]

Ким Чен Ун, Тръмп и стопанската система

Миналата година водачът Ким Чен Ун и президентът на Съединени американски щати ДОналд Тръмп започнаха дипломатическа акция, като задачата на Ун е да анулира глобите, което да му даде опция да форсира стопанската система.

Откакто Ким Чен Ун е на власт, Северна Корея означи растеж на частните пазари и възходящо ползване, само че се сблъсква със непоколебим политически и стопански надзор, написа Reuters.

Втората среща на върха сред него и Доналд Тръмп, която се организира през февруари, приключи с крах, защото Ким Чен Ун не се отхвърли от нуклеарната си стратегия, в резултат на което и глобите, наложени на страната, останаха и не бяха облекчени. Оттогава Северна Корея показва възходящо отчаяние, договарянията са в застой и нараства напрежението, написа Reuters.

В коментар на първа страница, оповестен в понеделник във вестника на ръководещата партия в Северна Корея, написа, че задачата на глобите е да основат стопански усложнения и предизвестява севернокорейците да не зависят от рестриктивните мерки.

Държавните медии и интернационалните организации декларират, че последните суши и слабите реколти биха могли да доведат до сериозен дефицит на храна за доста севернокорейци тази година, показва Reuters. Като цяло последните се дължат и на обстоятелството, че страната не разполага с съвременни технологии за култивиране на земята, както и за отбрана на реколтата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР