Откритото сметище до село Ягодово всъщност е нерегламентирано депо за

...
Откритото сметище до село Ягодово всъщност е нерегламентирано депо за
Коментари Харесай

Сметището до село Ягодово се оказа нерегламентирано депо

Откритото бунище до село Ягодово в действителност е нерегламентирано хранилище за боклуци. Това оповестиха през днешния ден от Областната администрация в Пловдив. Според специалистите противозаконната активност е продължавала с години, а страната е била ощетена със стотици левове.

Ягодово, Родопи

Днес стана ясно, че за депонирането са събирани и такси, което е ощетило страната със стотици левове. За информация депонирането на боклуци на сметището в Цалапица коства 110 лв. на звук, тук са се събирали в пъти по-ниски такси. За случая от Областната администрация сезираха и прокуратурата.

Незаконното хранилище до Ягодово е ситуирано на повърхност от 40 декара.
Дани Каназирева - регионален шеф на Пловдив: Имаме противозаконен рандеман на инертни материали, в резултат на което са се получили котловини с дълбочина 5-6 метра, изкопите се запълват с боклуци.
Депото до Ягодово е обвързвано с откритите боклуци по дигата на река Чая до Катуница - обясниха от Областната администрация. Според кметовете на двете села притежателят е прочут.
Димитър Дишев - кмет на село Ягодово, община Родопи: Фирмата е на Александър Крайнянов, който стопанисва тук " Мостстрой ". Терените са негови.
Крайнянов изрично отхвърля компанията му да е добивала инертни материали.
Александър Крайнянов - притежател на терените: От две години не работим изобщо на територията на Пловдивска област, парцелът беше изчистен преди шест месеца.
Още преди четири години са подавани сигнали за нерегламентиран рандеман на инертни материали.
инж. Любка Караманова - РИОСВ-Пловдив: Изпратена е цялата документи до Районна прокуратура-Пловдив, като решението на Районната прокуратура е преустановяване на производството.
Ситуацията към терена тормози жителите на селото.
Добрина Накова - аграрни производител: Подпочвените води доста бързо усвояват всички замърсявания, аз съм аграрни производител, обектът ми се намира сред Ягодово и Катуница.
От Басейнова дирекция в Пловдив са взели проби от река Чая, като лабораторните проучвания са посочили, че няма замърсяване. Ще се вземат проби и на подпочвените води, с цел да се откри има ли замърсяване. Почистването на отпадъците ще стартира едвам откакто институциите приключат работата си по случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР