Откритото първенство на САЩ: Защитаващият титлата си Ига Швентек беше изненадана от Йелена Остапенко

...
Jeļena Ostapenko разшири своя впечатляващ непобедим рекорд над световната номер
Коментари Харесай

Jeļena Ostapenko разшири своя впечатляващ непобедим рекорд над световната номер 1 Iga Świątek в неделя, елиминирайки защитаващата титла на US Open на осминафиналите във Flushing Meadows.

Чистата сила на мощния Ostapenko отново се оказа твърде голяма за Świątek, като латвиецът победи с 3-6 6-3 6-1, за да подобри до 4-0 в рекорда си един срещу друг.

Остапенко, 20-та поставена в Ню Йорк, отбеляза 31 победители по пътя към победата си, слагайки край на 75-седмичното постижение на Швентек като номер 1 в света. Беларуската Арина Сабаленка е на път да поеме първото място за първи път след US Open.

„Мисля, че най-важното е, че тя наистина не обича да играе големи играчи“, каза Остапенко пред репортери след победата си. „Тя обича да има малко време. Когато играя бързо, агресивно и силно, тя е малко в беда.

„Винаги очаквам тежка битка срещу Ига, тя е толкова страхотен играч и много постоянна... но просто го направих. Знам, че трябваше да играя моята игра и да бъда агресивен, защото тя не харесва това.”

След като загуби първия сет, Остапенко продължи да доминира в мача и бързо поведе с 5-0 в решаващия трети сет.

Świątek, която тепърва щеше да губи сет на тазгодишния турнир, успя да избегне един от гевреците, които тя толкова често раздава на опонентите си, но в крайна сметка не можеше да направи нищо, за да спре силата и прецизността на Остапенко.

Успехът на Świątek като световен номер 1 приключи, след като US Open приключи. Сериалът на Świątek като световен номер 1 приключи след приключването на US Open. Елза/Гети изображения

„Изненадан съм, че нивото ми се промени толкова драстично“, каза Świątek пред репортери. „Обикновено, когато играя зле, играя зле в началото, след това наваксвам или решавам проблема. Този път беше точно обратното.

„Наистина не знам какво се случи с играта ми. Изведнъж почувствах липса на контрол.

Коко Гауф дефилира в Ню Йорк

Остапенко, шампионката на Откритото първенство на Франция от 2017 г., ще играе срещу Коко Гауф на четвъртфиналите, след като тийнейджърката победи завърналата се Каролин Возняцки с 6-3 3-6 6-1.

Гауф, която трябваше да се върне след пробив в третия сет, спечели най-голямата титла в кариерата си в Синсинати преди US Open и продължи добрата си форма в Ню Йорк.

Шестата поставена и един от фаворитите за вдигане на титлата на открито, Гауф се надява да достигне до втори финал от Големия шлем и първия си на родна земя.

Нейната победа сложи край на забележителното завръщане на Возняцки в спорта, след като датчанката се оттегли преди три години и половина, за да създаде семейство. Това беше първото участие на Возняцки в турнир от Големия шлем след Откритото първенство на Австралия през 2020 г., след като се завърна в турнира едва миналия месец.

Участието на Wozniacki във Flushing Meadows, по време на което тя елиминира 11-та поставена Petra Kvitová, без съмнение ще я изпълни с увереност преди новия сезон.

„Има много положителни неща, които да нося със себе си напред. На прав път съм“, каза Возняцки, шампионката на Australian Open за 2018 г.

„Намирам формата си, намирам краката си. Вълнувам се да поема повече събития и повече играчи.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР