Открито с Валя Ахчиева временно пада от програмата на БНТ,

...
Открито с Валя Ахчиева временно пада от програмата на БНТ,
Коментари Харесай

Валя Ахчиева е свалена временно от екрана на БНТ

" Открито с Валя Ахчиева " краткотрайно пада от програмата на Българска национална телевизия, откакто публичната телевизия разгласи вътрешен конкурс за ново предаване за проверяваща публицистика.

За да бъдат всички претенденти равнопоставени, медията е взела решение да смъкна съществуващото до момента предаване от екрана. " Лично осведомих Валя Ахчиева за решението ", сподели генералният шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров, представен от " 24 часа ".

Решението за състезанието е взето през днешния ден на съвещание на Управителния съвет и след разискване с управлението на дирекция " Информация ". Предложения новото предаване може да дава всеки един от публицистите, които работят в Българска национална телевизия. Концепциите ще се одобряват до 20 март 2019 година

" Вече 60 години Българската национална телевизия е пример за качествена и задълбочена публицистика. По създание състезанието не е просто метод да " си сверим часовника " с най-хубавите и сполучливи мостри. Ние желаеме да качим проверяващата публицистика на последващо равнище, само че също по този начин да отворим почтен и открит спор за работата на гилдията като цяло ", сподели Каменаров.

" В същия времеви слот ще продължим да излъчваме мощния документален формат " В кадър ", донесъл не една и две награди на Българска национална телевизия. Качествената проверяваща публицистика има непокътнато място и във всекидневните ни публицистични излъчвания, както и в излъчванията на " По света и у нас ", сподели още Каменаров.

По време на състезанието Българска национална телевизия ще провежда и необятна полемика за проверяващата публицистика с представители на Обществения съвет, Съвет за електронни медии и съсловни организации. На нея ще се обсъдят новите трендове, журналистическите провокации, правната рамка и опитът на европейските публични малките екрани в областта на проверяващата публицистика.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР