Открито писмо са подписали 13 водещи европейски издания, в което

...
Открито писмо са подписали 13 водещи европейски издания, в което
Коментари Харесай

Открито писмо: Европейски медии поискаха от ЕС решителни мерки за бежанците

Открито писмо са подписали 13 водещи европейски издания, в което се обръщат към управляващите в Европейски Съюз за „ приемане на решителни ограничения ” за разрешаване на рецесията с бежанците. Издания като немския Die Zeit, френския Liberation, италианския La Repubblica и испанския El Pais приканват европейските управляващи да се откажат от ”трудното минало” и да показват, че Европа е ”континент, който е построен на правилата на солидарността, равенството и свободата”, се споделя в писмото.

„ Все повече и повече хора умират при обезверените опити да избягат от войната и преследванията. Европа обаче с всеки месец прави все по-малко и от ден на ден закъснява. Ние претърпяваме злополука с бежанците, само че нежеланието на европейските управляващи да работят се изля в сериозна политическа криза” – пишат европейските медии.

В своето послание изданията оферират няколко способа за възстановяване на обстановката с бежанците. Сред тях са рекомендации за разработване на сигурни начини, благодарение на които мигрантите могат да намерят леговище в Европа.

В писмото се приказва за заслужено систематизиране на бежанците измежду европейските страни, нуждата да се усили помощта за страните от Близкия Изток, а по този начин също да се усили натискът над страни като Съединени американски щати, Русия, Иран и Саудитска Арабия да засилват опитите за преустановяване на войната в Сирия.

Това писмо обаче на първо място отразява интелектуалната импотентност на европейската публицистика да пристигна до разумното просветление, че войната в Сирия се води към този момент четвърта година, в Ирак – повече от 10 години, само че бежанската вълна се надигна след експанзията на „ Ислямска държава”. Именно в нея е коренът на бедствието и там би трябвало да гледат Европа и НАТО.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР