Открито е ново огнище на чума по свинете в област

...
Открито е ново огнище на чума по свинете в област
Коментари Харесай

Ново огнище на чума по свинете - до Шкорпиловци


Открито е ново огнище на чума по свинете в област Варна край Шкорпиловци. Пробата е взета от диво прасе, сподели регионалният шеф Стоян Пасев.

Междувременно нови терени за загробване на прасетата от свинекомплекса в село Брестак, община Вълчи дол, където беше открита африканска чума, са препоръчани от кмета на общината, откакто при започване на изкопаването на ямата за загробване на 80 сантиметра е открита канара - това заяви Стоян Пасев.

Въпреки това загробването на близо 40 000 свине може да стартира в понеделник, в случай че до края на деня бъде получено позволение за потребление на терените от Басейновата дирекция в Плевен.

" Възможно беше да се взриви скалата, само че наоколо има газопровод, тъй че тази алтернатива отпадна заради възбрана. Кметът на вълчи дол предложи два други терена. Такива терени се търсеха наоколо до огнището и обитаемото място, с цел да няма разнасяне на инфектирано место. Единият терен е 300 дка горски фонд, част от него, към 20 дка са ни предостатъчни, главното е Басейнова дирекция да каже дали няма подпочвени води. Откъм РЗИ и Регионална инспекция за опазване на околната среда нямаме проблеми с този терен ", сподели още Пасев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР