Откритият в графство Есекс, Великобритания камион е с българска регистрация,

...
Откритият в графство Есекс, Великобритания камион е с българска регистрация,
Коментари Харесай

МВнР потвърди: Камионът ковчег във Великобритания е с българска регистрация

Откритият в графство Есекс, Англия камион е с българска регистрация, заяви българското Външно министерство. То се базира на информация от българското посолство в Лондон, което е известено от английската полиция. Камионът е регистриран във Варна на името на компания на ирландска гражданка. Шофьорът на камиона е жител на Северна Ирландия, арестуван е и дава показания по случая в почналото най-голямо във Англия следствие на всеобща гибел.

Както към този момент ви информирахме, камионът е бил открит рано тази заран на паркинг в английския град Грейс. Телата на откритите мъртви 38 възрастни и един младеж още не са разпознати, само че по първични данни на полицията е малко евентуално те да са български жители. Първата версия е, че най-вероятно са умряли от измръзване.

Посолството ни в Лондон е в контакт с английската полиция, която води следствието, и оказва цялостно подпомагане по случая.

Всички забъркани в трафик на хора би трябвало да бъдат преследвани и изправяни пред правораздаването, съобщи в това време през днешния ден английският министър председател Борис Джонсън, представен от Ройтерс.

" Трудно е да се сложим на мястото на чиновниците от незабавните служби, които е трябвало да отворят камиона и да разкрият отвратителното закононарушение. Знаем, че този тип търговия продължава. Всички, които търгуват с човешки същества, би трябвало да бъдат преследвани и изправяни пред правораздаването ", безапелационен бе английският министър председател.

Ирландските управляващи ще проведат всички нужни следствени дейности, в случай че се откри, че камионът, в който бяха открити 39 тела, е минал през Ирландия, съобщи ирландският министър председател Лио Варадкар. " Очевидно имаме потребност от още информация. Това е същинска, ужасна човешка покруса ", посочи Варадкар в ирландския парламент, съобщи Българска телеграфна агенция.

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че е шокирана от новината за намирането на 39-те тела в камион във Англия, съобщи ДПА. Меркел съчувства на роднините на жертвите, съобщи през днешния ден в Берлин представителят на немското държавно управление Щефен Зайберт и увери, че Англия ще може да разчита на съдействието на Германия за намирането на отговорните за закононарушението и техните съучастници.

Полицията на Есекс съобщи, че към момента не е идентифицирала 39-те жертви и не е открила каква е националността им, съобщи Асошиейтед прес. Висша служителка на полицията Пипа Милс съобщи, че идентифицирането може да се окаже дълъг развой и че съществена задача на следствието ще е да разбере по какъв начин камионът е влезнал в Ирландия. Смята се, че той е дошъл в събота с ферибот от Ирландия в пристанището Холихед в Уелс. Милс отхвърли да даде информация за пола на жертвите.

Според Шеймъс Лехъни, управител за Северна Ирландия на транспортната асоциация " Фрайт ", определеният маршрут на камиона е бил необикновен, защото явно е включвал прекосяване през Ирландия преди влизането във Англия с ферибот до пристанище Холихед. Лехъни е на мнение, че маршрутът е определен поради засилените ограничения за сигурност и многото инспекции на английското пристанище Дувър и на френското пристанище Кале.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР