Откритият мол на квартал Христо Ботев - така местните наричат

...
Откритият мол на квартал Христо Ботев - така местните наричат
Коментари Харесай

С какво се отопляват хората в махалите в София?

Откритият мол на квартал „ Христо Ботев ” - по този начин локалните назовават площада в махалата в София. От битак през лятото, мястото се трансформира в гара разпределителна за материали за отопление през зимата. В взаимозависимост от качеството на материала, една каруца излиза сред 20 и 30 лв.. А при положение, че клиент купи цяла каруца, получава бонус подпалки, заяви.

На 7 октомври беше призната Наредбата за условията и контрола върху дървесината. Тази, която се употребява за битово отопление, би трябвало да дава отговор на следните условия: да е суха и да не е обработвана с бои, лакове, смоли и лепила.

Според наредбата обаче надзор се постанова не на продавачите, а на крайния консуматор. Така всевъзможни елементи от остарели мебели се продават свободно, и то освен на улицата.

Черчеветата рядко се купуват като материал, тъй като цената им е много по ниска от кубик дърва, разрешени за горене. Стандартните дърва вървят по 95 – 100 лв. за кубик, а тогавашните прозорци – по към 60. Още по-евтини са те във „ Факултета ”, където съвсем на всеки ъгъл може да се купи материал за горене.

-->

За да се отстрани продажбата и покупката на нездравословна за горене дървесина, Столичната община изиска замърсяването на въздуха от битово отопление публично да се трансформира в закононарушение.

Според специалисти първата крачка към решаването на казуса е информацията за това какво, по кое време и какъв брой дишаме. Тази информация у нас се събира от Изпълнителната организация по околна среда, която от своя страна предава информацията на европейския си сътрудник. Тя се дава като среднодневна норма. Все още няма данни за това кога на денонощието е пикът на замърсяването.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР