Откритието е част от програма изследвания, финансирани от Министерството на

...
Откритието е част от програма изследвания, финансирани от Министерството на
Коментари Харесай

Учени откриха залежи от литий на стойност $ 540 милиарда

Откритието е част от стратегия проучвания, финансирани от Министерството на енергетиката на Съединени американски щати, оповестява indy100.com. Литиевите находища са големи – счита се, че Salton Sea предлага невероятните 18 милиона тона литий, плюс в началото откритите 4 милиона тона. Тези количества биха разрешили основаването на 382 милиона акумулатори за електрически автомобили, което ще трансформира Съединени американски щати във водеща страна в добива на литий, измествайки Китай от тази позиция.

Един от 22-мата създатели на проучването Майкъл МакКибън, професор по геохимия в Калифорнийския университет, разяснява откритието: „ Това е едно от най-големите залежи на литиева саламура в света, което може да задоволи изцяло потребностите на Съединени американски щати и да направи непотребен вноса от Китай ”.От своя страна губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм назова Salton Sea „ Саудитска Арабия на лития ”.

Но няма буре с мед без лъжица катран и локални природозащитници към този момент сигнализират, че извличането на лития от езерото крие рискове. Около Salton Sea са ситуирани доста плажове и зони за водни...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР