Откритие“ продължава да открива нови пътища към своята публика. Международният

...
Откритие“ продължава да открива нови пътища към своята публика. Международният
Коментари Харесай

Откритие продължава да открива нови пътища към своята публика

" Откритие “ продължава да открива нови пътища към своята аудитория. Международният музикален попфест показа своята 30 годишна история по нетрадиционен метод – с минитурне и срещи с публиката отвън Варна, където, изключително през последните две години, концертният живот липсваше.

" Откритие “ е един от дребното фестивали освен у нас, само че и в Европа с  интернационален конкурс за песни от млади създатели. Започва като първият български конкурс за реализатори, проведен от недържавна организация още през 1992 година.

В историята  на фестивала първите  си стъпки направиха Десислава Добрева, Миро, Галина Курдова, Михаела Филева и доста други, които са одобрени реализатори и създатели на песни и са измежду любимците  на цяла България.

През годините  във  фестивала са взели участие реализатори и създатели на песни от близо 70 страни от целия свят и международни  звезди  като Джон  Лоутън, Филип Киркоров, Ингрид, Лейди Лиша  и доста други.

Телевизии от Европа, Азия, Африка и Далечния изток разпространяваха варненския фестивал по целия свят.

Тази година обаче уредниците на феста избраха да разпространяват един от емблематичните фестивали на Варна посредством видеопрожекции от миналите издания, срещи с публиката и концертни изяви  и в по-малки обитаеми места. Това пътешестване беше по план, наименуван " Откритията на " Откритие “, подсилен от Национален  фонд  култура  към  Министерство на културата.

На срещите в Добрич, Попово и село Бенковски пристигнаха хора от всички възрасти, изкушени от хубавата музика. Участници в музикални колективи от читалища, училища   и граждани  се запознаха  с историята фестивала " Откритие “, показана от неговия основател - Доно Цветков, и аплодираха  чудесните осъществявания на Даниела Петкова (от дует " Мания " ), ЕлизНигохозова,  Божидар Шалдъров, Стелиян Донев-Стелко-участници и лауреати от разнообразни издания на фестивала.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР