Откритие на учени от Университета в Йокохама, Япония предизвика радост

...
Откритие на учени от Университета в Йокохама, Япония предизвика радост
Коментари Харесай

Научно откритие даде надежда на хората с косопад, че ще се излекуват с пържени картофи... но напразно

Откритие на учени от Университета в Йокохама, Япония провокира наслада и директно по-късно отчаяние измежду хората с косопад. Проучването открива, че една химическа съставна част подтиква фоликолите изключително интензивно и се среща в присъщия състав на мазнината, в която се пържат картофки...

Това бързо се изтълкува от медиите и потребителите като сигнал, че яденето на пържени картофи може да усъвършенства здравето на скалпа и даже да помогне на оплешивяващите хора да спрат и извърнат процеса. Но японските учени бяха принудени неотложно да опровергаят това изказване, защото проучването им не прави сходна връзка, нито пък дава сходни доказателства, оповестява " Ройтерс ".

Учените сполучливо произвели снопове коса с по 5000 фоликола и я отгледали на гърбовете на мишки за относително малко време благодарение на веществото диметилполисилоксан (dimethylpolysiloxane). И тъй като същото вещество участва в химичния състав на олиото, което най-често се употребява за пържене на картофки, локалните японски медии и по-късно международните побързали да създадат връзката.

" Обаче колкото и пържени картофки да изядете, няма да ви порасне повече коса, това е цялостно неразбирателство, което стартира да се трансформира в градска легенда ", разяснява ръководителяj на научния екип в Йокохама Джунджи Фукуда. По думите му откритието им е значително значимо за технологиите на развъждане на голям брой фоликоли по едно и също време, тъй като до момента не е постигана такава висока численост. В никакъв случай не може да бъде принизено до битовото равнище на олиото във фритюрниците, споделя Фукуда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР