Открити са маркирани бюлетини в къща в Харманлийско, съобщи директорът

...
Открити са маркирани бюлетини в къща в Харманлийско, съобщи директорът
Коментари Харесай

Открити са маркирани бюлетини в къща в Харманлийско, съобщи директорът на ОДМВР - Хасково

Открити са маркирани бюлетини в къща в Харманлийско, заяви шефът на ОДМВР - Хасково ст. комисар Венцислав Кирчев.

" Иззети са и други движимости и книги, които са доста забавни за страната ", каза още той. 

Освен това се ревизира скица за търговия с гласове в общините Стамболово и Минерални бани. Установено е, че в двете общини са подадени общо 798 заявки от лица за гласоподаване в преносими секции, което е два пъти повече спрямо предходните избори.

Само 239 от тях са приложили решения на ТЕЛК или НЕЛК. Друга част са показали медицински бележки от персонален доктор, като измежду тях са хора с всеобщи болести като високо кръвно и диабет, което не е спънка за обикновено гласоподаване в секция.

Ст. комисар Кирчев посочи, че все още се разпитват хора, за които има данни, че не са подали сходни заявки персонално, само че попадат в описите, или хора, които се намират отвън страната. Изискани са окончателните описи на лицата, които ще гласоподават в преносими секции, само че не са направени. Това според него оставя подозрения, че задачата е да се гласоподава с хартиена бюлетина.

В хода на стартиралата полицейска интервенция от началото на месеца са тествани 10 765 души и 10 814 МПС. Извършени са инспекции на 731 обекта, издирени са 2 лица и са връчени 298 предупредителни протокола. Образуваните досъдебни производства са 27, от тях 2 – за закононарушения срещу политическите права, и 10 преписки, добави още ст. комисар Кирчев.

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР