Открити са две огнища на птичи грип в Пловдивско. Едното

...
Открити са две огнища на птичи грип в Пловдивско. Едното
Коментари Харесай

Откриха две огнища на птичи грип в Пловдивско


Открити са две огнища на птичи грип в Пловдивско. Едното е в птицеферма за водоплаващи в село Крумово, другото е в дивечовъдно стопанство до Раковски. Това заяви шефът на Областна дирекция по сигурност на храните - Пловдив доктор Камен Янков, съобщи Фокус.

Засегнатите птици са относително дребен брой. Въведени са незабавни ограничения за ограничение и очистване и на двете огнища. Птиците към този момент са унищожени и загробени. Извършена е стерилизация на обектите, оборудването, транспортните средства и дворовете в засегнатите региони.

Областната дирекция по сигурност на храните забрани придвижването на домашни и диви птици в 3-километровата зона, а в радиус от 10 км се прави наблюдаване. Разпоредбата важи за обитаемоте места край Крумово – Ягодово, Брестник, Белащица, Браниполе, Марково, Катуница, Караджово, Кочево, Моминско, Куклен, Руен, Скутаре, Рогош, Асеновград и Пловдив. Забраната е в действие и за обитаемоте места край второто огнище в Ловното стопанство – Раковски, Момино село, Ясно поле, Динк, Труд, Желязно, Войводиново, Скутаре, Рогош, Маноле и Манолско конаре, Калековец, Трилистник и Стряма.

Забранени са и пазарите на животни в цялата област. Следи се прецизно за съблюдаване на въведените забрани.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР