Открити са драстични нарушения на някои от плажовете по Южното

...
Открити са драстични нарушения на някои от плажовете по Южното
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Открити са драстични нарушения на плажове по Южното Черноморие, спираме концесии

Открити са фрапантни нарушавания на някои от плажовете по Южното Черноморие - концесиите на 10 плажа ще бъдат прекъснати след края на сезона, в случай че не отстранят проблемите, за които са им издадени наставления. Това сподели пред публицисти министърът на туризма Николина Ангелкова по време на инспекция на плаж Слънчев бряг - Централен, съобщи „ Фокус “.

„ На първо място е плаж „ Созопол - Буджака “. Там липсват спасители, здравно обслужване, има спомагателна комерсиална повърхност отвън схемата, която е утвърдена от мен. Наложени са неустойки, дадени са наставления. Предстои следваща инспекция.

Ако тя покаже, че те не са отстранени, след края на сезона ще стартираме процедура за преустановяване “, изясни министър Ангелкова. По думите на плажовете „ Равда-ХТИ “ и „ Равда-НДК “, където също има фрапантни нарушавания и в случай че инспекцията и там не покаже, че са отстранени, ще бъде стартирана процедура за преустановяване на концесията.

„ Такива нарушавания имаме на 4 плажа на територията на община Бяла. Там също сме в хипотезата на липса на спасители и спомагателна комерсиална повърхност. За плажа на Албена беше наложена наказателна клауза от 101 хиляди лева за липса на спасители при започване на месец юни, само че там по този начин или другояче ще бъдем в процедура на концесия, тъй като договорът изтича в края на годината “, сподели още министърът.

Ангелкова разяснява, че фрапантни нарушавания са открити и на централния плаж в Слънчев бряг. „ Наложили сме наказателна клауза от 35 хиляди лева за фрапантни нарушавания, свързани с съществуването на бетонови площадки към 6 заведения. Там сме дали наставления, тъй като е неуместно да има бетонови площадки на плажа “, съобщи тя и добави, че при едно от заведенията е открито и съществуването на спомагателна комерсиална повърхност.

„ С помощта на ДНСК и РДНСК беше открито асфалтов паркинг на територията на плаж „ Слънчев бряг-Централен “ пред хотел „ Европа “, което е неприемливо, добави министърът.

„ Този плаж също е в групата на тези, които в случай че не бъдат отстранени предписанията до края на този сезон, ще се започва процедура за преустановяване на концесиите. Това не ги освобождава от заплащането на неустойките, които са наложени с наши писма. Абсолютно безкомпромисни сме “, съобщи Николина Ангелкова.

"Няма градеж върху дюните на централния плаж в Слънчев бряг ", сподели още Николина Ангелкова по отношение на медийни изявления, в които се твърди, че се строи върху дюни на централния плаж в Слънчев бряг.

„ Проверката на Регионална инспекция за опазване на околната среда взаимно с нашия екип откри, че няма градеж върху дюните. Ние ще продължим да следим освен за дюните, които би трябвало да бъдат опазвани, само че и за всички действия, които би трябвало да се съблюдават на всички плажове “, приключи Ангелкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР