Открити са черните кутии на самолета, който вчера избухна в

...
Открити са черните кутии на самолета, който вчера избухна в
Коментари Харесай

Още не са известни причините за пожара в самолета на летище Шереметиево

Открити са черните кутии на самолета, който през вчерашния ден избухна в пламъци при спешно кацане на летище Шереметиево в Москва. Според предварителното следствие, най-вероятно гръмотевица е блъснала машината. При нещастието починаха 41 души. Трима са в тежко положение. Няма потърпевши българи. Съболезнования за нещастието показаха президентът, министър председателят, ръководителят на Народното събрание и външният министър на България.


Самолетът бил изумен от гръмотевица, малко след политане. Изчезнала радиовръзката с диспечерите. Останала да работи само спешната. Направил два кръга над Москва и се насочил за спешно кацане към Шереметиево. Това е разказът на стюрдеса от злополучния аероплан.

28 минути откакто изхвърчал, " Сухой Суперджет 100 " се върнал на летището. При приземяването машината лумнала в пламъци. Последвала светкавична евакуция. За 55 секунди - съвсем два пъти по-бързо от оповестените правила.

Времето обаче, се оказало незадоволително, с цел да бъдат избавени всички. На борда имало 73 пасажери и 5 членен екипаж. Загинали 41 души. Сред жертвите има деца.

По-малко от час след излитането на самолета за Мурманск, близки на пасажерите се върнаха на Шереметиево, с цел да схванат тежката истина. Московското летище потъна в тъга. Много полети бяха анулирани.

Самолетът е създаден преди две години. Миналия месец е минал механически обзор. От Аерофлот оповестиха, че екипажът бил умел.

" Сухой Суперджет 100 " е първият пътнически аероплан, създаден след разпадането на Съветския съюз. Използва се за къси дистанции.

Преди 7 години подобен Сухой катастрофира в Индонезия. Загинаха всичките 45 души на борда. Причина за случая тогава се оказа човешка неточност.
 Самолетът, който се подпали в Москва, може да е бил ударен от гръмотевица Самолетът, който се подпали в Москва, може да е бил ударен от гръмотевица
Пътниците и част от екипажа на самолета, който бе заставен да кацне незабавно на летището в Москва обявиха, че той е бил ударен от гръмотевица малко преди кат...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР