Открити са близо 60 тона хранителни стоки с неясен произход

...
Открити са близо 60 тона хранителни стоки с неясен произход
Коментари Харесай

Близо 60 тона храни са иззети от складове на млекопроизводител из цялата страна

Открити са близо 60 тона хранителни артикули с неразбираем генезис или изминал период на валидност, открити са и други нарушавания в активността на комерсиална компания със хранилища на разнообразни места в страната.

Съвместната интервенция е извършена на 3 април  в София и в областите Видин, Русе, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Пловдив и Благоевград . Тя е осъществена от чиновници на “Икономическа полиция ” - Групово дело “Национална полиция “, взаимно с представители на Национална агенция за приходите и БАБХ.

В рамките на инспекциите е  инспектирана активността на сдружение за произвеждане на млечни артикули, което стопанисва хранилища на разнообразни места в страната и прави комерсиална активност с месо, месни артикули, мляко, млечни и имитиращи артикули, като реализира вътрешнообщностни продажби и покупки, както и импорт и експорт от трети страни.

Служителите на Национална агенция за приходите са осъществили цялостен обзор на компанията и инвентаризация на стоковата наличност. В складовете на сдружението в три града са открити към 12 000 кг месо и салами с изминал период на валидност, както и артикули без нужните документи за генезис и предпазване – общо 47 375 кг изсъхнало мляко, открити в проверяваните хранилища. В различен склад са открити разлики в касовата наличност, а също и два нерегламентирани склада.

Предстои да бъдат издадени съответните актове и наказателни постановления, както и протоколи за заличаване на храни, негодни за приложимост. Стоката без документи е сложена под забрана, на отговорно бранене до даване на съответните нужни документи за генезис.

По време на инспекцията са подхванати ограничения и за следене на товарни коли и контейнери през едно от морските пристанища, идващи с поръчани от компанията артикули. Установено е, че за времето на дейните действия по инспекцията е забавено влизането им в страната, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР