Открити са 16 души заключени в ремарке на ферибот, пътуващ

...
Открити са 16 души заключени в ремарке на ферибот, пътуващ
Коментари Харесай

Откриха 16 души заключени в ремарке на ферибот за Ирландия

Открити са 16 души заключени в ремарке на ферибот, пътуващ за ирландското пристанище Рослеър, заяви корабният оператор Стена Лайн.
Откритието още веднъж притегля вниманието към въпроса за незаконната имиграция и трафика на хора в Западна Европа, откакто предишния месец 39 виетнамци бяха открити мъртви в хладилен камион.
На 19 октомври екипажът на товарен ферибот, ръководен от „ DFDS Seaways “, откри 25 мигранти в хладилен резервоар на транспортен съд, плаващ за Англия и принуди кораба да се върне на пристанището.
16-те лица в последния случай бяха открити на борда на кораба „ Stena Horizon “ от Шербур в Северна Франция в сряда вечерта.
„ Един от нашите чиновници по време на рутинна инспекция откри 16 души в запечатано ремарке на палубата на транспортен съд “, се споделя в изказване на основния чиновник по връзките на „ Stena Line “ Йън Хамптън.
„ Всички лица са в положително здраве и са преместени в частен салон за пасажери на кораба. “
Досега няма коментар от ирландската полиция или индикации за националностите на хората.
Междувременно в Дъблин мъжът, арестуван за хипотетично присъединяване в английското дело, обвързвано с 39-те жертви на Виетнам, се яви в съда по чуване за екстрадиция, съобщи БГНЕС.
Делото беше отсрочено за друго чуване на 12 декември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР