Открити са 12 картини, включително на Майстора, откраднати от частен

...
Открити са 12 картини, включително на Майстора, откраднати от частен
Коментари Харесай

Открити са 12 откраднати картини, включително на Майстора

Открити са 12 картини, в това число на Майстора, откраднати от частен парцел в центъра на столицата . Издирва се още едно от платната, арестувани са двама причинители на закононарушението.

Общо 13 са откраднатите картини , заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев. Той разясни, че по случая работят проверяващи екипи на ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи и Второ районно управление (на МВР). На този стадий са открити и арестувани двама причинители на закононарушението, които от години се занимават с търговия с културно-исторически полезности .

Предстои задържането на още двама , които са от дейния престъпен контингент по линия на кражбите. По думите на гл.инспектор Ангер Папалезов - шеф бранш " Престъпления с културно-исторически полезности " в ГДНП, за картините са били платени над 10 000 лева, предстояло е доплащане . Той се въздържа от коментар, обвързван с създателя на към момента търсената картина, с оглед да не бъде затруднено следствието.

Районният прокурор на София Ради Димов посочи, че в утрешния ден материалите по делото ще бъдат докладвани в СРП и ще се преценя повдигането на обвинявания.



По-рано през днешния ден бе обявено, че са открити 10 от откраднатите картини на Владимир Димитров -Майстора и са задържани двама , които са съпричастни към кражбата, заяви вътрешният министър Младен Маринов на ексклузивен брифинг в Министерски съвет.

Вчера стана ясно, че са откраднати картини на Владимир Димитров - Майстора от столичен апартамент . По първична информация общият брой на откраднатите творбите бе 16.

Изчезналите платна били благосъстоятелност на един от наследниците на художника. Картините не са били застраховани.

 Намериха 10 от откраднатите картини на Майстора Обновена
Намериха 10 от откраднатите картини на Майстора

Арестувани са двама, търсят се още 2 лица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР