Откритата връзка между вируса на Епщайн-Бар и множествената склероза дава

...
Откритата връзка между вируса на Епщайн-Бар и множествената склероза дава
Коментари Харесай

Нови надежди за лечението на множествена склероза заради връзката ѝ с Епщайн-Бар

Откритата връзка сред вируса на Епщайн-Бар и множествената склероза дава очаквания за по-добро лекуване на тази болест , подчертаха експерти по отношение на днешния международен ден за битка с нея, съобщи Агенция Франс Прес.

Леченията, ориентирани да блокират възпалението, "напреднаха доста от 10 години ", а следенето на пациентите е "по-индивидуализирано " , сподели пред Агенция Франс Прес неврологът Жан Пелтие.

Според него откритата през януари от американски експерти връзка сред множествената склероза и вируса на Епщайн-Бар е нужна за развиването ѝ, въпреки и не всички инфектирани да развиват заболяването . То демонстрира, че множеството случаи могат да бъдат предотвратени, като бъде спряна инфекцията .

Възможно е също множествената склероза да бъде предотвратявана посредством имунизиране на децата против вируса на Епщайн-Бар, въпреки и още такава ваксина да не съществува.

Множествената склероза е болест на централната нервна система. Тя провокира нарушавания в имунната система, която нападна миелина - защитния пласт на нервните нишки.

Болестта е доста друга при обособените пациенти, само че е една от аргументите за инвалидизиране на младите. Повече от 2,8 милиона души по света са наранени от нея. Децата и младежите са малко, само че множествената склероза може да стартира доста преди да бъде диагностицирана.

Вирусът на Епщайн-Бар се крие в тялото в В-лимфоцитите след заразяване с него. Те самите вземат участие във възпалителната реакция, обвързвана с множествената склероза. Това изяснява за какво някои лечения с моноклонални антитела, ориентирани против В-лимфоцитите, са доста ефикасни против множествената склероза, сподели Жан Пелтие
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР