Открита е връзка между откритите опасни отпадъци и процесната организирана

...
Открита е връзка между откритите опасни отпадъци и процесната организирана
Коментари Харесай

Прокуратурата тепърва установява ключови неща за Бобокови и Живков, ще провери версиите на Божков

Открита е връзка сред откритите рискови боклуци и процесната проведена незаконна група. Много по-опасна е активността, която е осъществявана с третирането на тези рискови боклуци, а не с развой на укриване на налози. Това съобщи зам.-ръководителят на Специализираната прокуратура прокурор Ангел Кънев, който категорично уточни, че тъкмо третирането е генерирало огромен финансов запас.
На съответен въпрос на Българска национална телевизия какви тъкмо закононарушения са правили зам.-екоминистъра Красимир Живков, братя Бобокови, шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Плевен Габриел Савов и още трима обвинени (Николай Миховски, Васил Богданов и Айгюн Еминов), Кънев уточни следното - основаване на незаконна група с користна цел – да печелят милиони, следва да се откри какъв брой. Освен това – подправена документи за търговски сдружения, третиращи рискови боклуци. Има безапелационни експертизи и доказателства, че въпросните сдружения не са имали съответните мощности, не са връщани необработени боклуци в период след 1 година.
На въпрос какъв брой тъкмо са отпадъците, отговорът беше, че се правят експертизи за определяне на точното количество. А версията на държавното обвиняване е, че от чужбина са влизали боклуци и са прехвърляни в противозаконни депа, вместо да бъдат третирани както е по закон.
Що се отнася до към този момент прословутият лист от вкъщи на Атанас Бобоков, Кънев уточни, че държавното обвиняване имало съответни съмнения, само че занапред се води следствия. А дали името Васко в листата се отнася до Васил Божков, прокурорът съобщи, че се вършат инспекции на хората, написани единствено с едно име, а не с име и фамилия. Когато изясним в целокупност събитията, ще уведомим обществото, добави Кънев.
Много преди обвиненият Божков да почне да гради защитната си теза по студиа, сме почнали да работим за укриване на налози, разпитали сме финансовия министър Владислав Горанов, разпитани са и други министри – сегашни и някогашни, вършат се инспекции, в това число изказванията на Божков, обясни Кънев. Но той съобщи, че да се води наказателно произвеждане през обществените мрежи не е съответстващо – има си място и това е съдът. Ще проверим и изнесеното в обществените мрежи от Васил Божков, увери прокурорът. Кънев сподели и, че Божков не е съхранявал вярно културни артефакти и има данни за нелегално добити предмети, през противозаконен аукцион, за което има съдействие с Германия – немските управляващи смятат, че става въпрос за пране на пари при част от артефактите. Какво ново извади на бял свят Божков – научете ТУК!
Попитан за изказванието на Живков, че той не познава братята на Бобокови, прокурорът отвърна – изрично е потвърдено, че той е облагодетелствал членовете на незаконната група. А по отношение на казаното пред съда от Савов, че пушил на работа, което му било единственото нарушаване, Кънев отговори, че на Савов е възлагано неколкократно да прави инспекции на съответните сдружения, само че неговите чиновници пишели в публични документи, че въпросните компании си имали нужните механически мощности и всичко си било наред. Служители на Министерство на вътрешните работи, без да са експерти, откриха, че те даже ток и вода са намяли, акцентира прокурор Кънев.
Вчера отбраната беше безапелационна пред съда, че половината от съставомерните детайли за обвиняването липсва. Организирана незаконна група, само че какви закононарушения са желали да правят - обвиняването не споделя, твърди един от юристите на обвинените.
На въпрос кой е началник на незаконната група, отговорът беше, че на този стадий било рано да се каже, а и в някои сегменти и действия управлението е друго. Ще има обвинявания и за управителни действия, увери Кънев.
Престъпните действия са развивани както на българска територия, по този начин и на италианска, описа още Кънев. Затова и българската прокуратура си сътрудничи с италианските управляващи.
Още: " Прокуратурата разгласи доказателство по аферата с боклука - лист с известни имена и пари "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР