Открита е възможна връзка между ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca

...
Открита е възможна връзка между ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca
Коментари Харесай

EMA: Открита е връзка между ваксината на AstraZeneca и рядък вид тромбози

Открита е допустима връзка сред имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca и доста редки случаи на необикновени кръвни съсиреци, съобщи регулаторният орган на Европейския съюз в сряда. Въпреки това добави, че общите изгоди от имунизирането, съгласно тях, надвишават риска от страничните резултати.

Европейската организация по медикаментите стигна до заключението, че „ необикновените кръвни съсиреци с ниско равнище на тромбоцити би трябвало да бъдат изброени като доста редки вероятни нежелани реакции “ след имунизиране против COVID-19 с имунизацията на AstraZeneca, излиза наяве от известие на регулатора. Оценката идва откакто експертната комисия прегледа отчетите за необикновени кръвни съсиреци при хора, получили имунизацията.

Повечето случаи са настъпили при дами под 60 години, споделят от ЕМА, само че към момента няма задоволително доказателства за потвърждаване на тези характерни рискови фактори. Регулаторът съобщи, че е значимо здравните експерти и имунизираните хора да са наясно с признаците на тези редки кръвни съсиреци, в това число зной, болежка в гърдите, отичане на краката и непрекъсната коремна болежка, както и неврологични признаци, съпроводени от тежко и непрекъснато главоболие или замъглено зрение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР