Открита битка между републиканци и демократи - в това се

...
Открита битка между републиканци и демократи - в това се
Коментари Харесай

Речта за състоянието на САЩ на Тръмп не се размина без скандали

Открита борба сред републиканци и демократи - в това се трансформира обичайна годишна тирада на американския президент Доналд Тръмп за положението на Съединените щати.
Тръмп произнесе речта пред Конгреса, само че тя беше белязана от конфликта му с ръководителя на Камарата на представителите - доайена-демократ Нанси Пелоси. Преди да стартира да приказва, американският президент отхвърли да се ръкува с Пелоси, а незабавно щом свърши, пред всички камери тя скъса копие на речта на Тръмп.

Standing behind President Trump, Speaker Nancy Pelosi rips up a copy of his State of the Union address as soon as he is done delivering the speech. https://t.co/z21h5Ddt05 #SOTU pic.twitter.com/39lpEGmfX6
— ABC News (@ABC) February 5, 2020
По време на речта се стигна и до миг, в който демократите намерено крещяха на Тръмп, че той е индивидът, опитващ да вреди американската здравна система, откакто президентът на САЩ говореше, че " някой " се пробва да го направи, съобщи CNN.
Предварителните упования бяха, че президентът ще се концентрира върху " огромното завръщане на Америка " в речта си пред Конгреса в навечерието на предстоящата оправдателна присъда в процеса на импийчмънт против него. Тръмп дефинира обстановката в Съединените щати като по-стабилна отвсякога, акцентирайки стопански триумфи като доказателство - основаване на 12 000 нови предприятия, и съобщи, че страната още веднъж е уважавана в света, съобщи БГНЕС.
" Казвам на всички хора от нашата велика страна и членове на Конгреса: днес ситуацията у нас е по-стабилно от всеки път ", съобщи Тръмп. Той обаче се похвали, че при неговия мандат САЩ станали най-големия производител на петрол и природен газ, само че CNN мигновено извади отчет на американското енергийно министерство, съгласно който това се е случило още през 2012 година т.е. по времето на Барак Обама.
Държавният глава в резюме разказа триумфите на  САЩ, с необикновен акцент върху стопанската система. Според него броят на работните места пораства, по-специално акцентира, че са регистрирани рекорден брой заети лица измежду младежите. " След избирането ми създадохме 6 милиона работни места - 5 милиона повече, в сравнение с предвидиха държавните специалисти в предходната администрация ", акцентира той.
Президентът на САЩ подчерта, че безработицата спада, като при афроамериканците и ветераните доближава най-ниското равнище в историята, а при дамите - най-ниското равнище през последните 70 години. Тръмп добави, че приходите на семейства в САЩ са достигнали най-високото равнище, записано в миналото, а доверието на потребителите е достигнало " нови невероятни висоти ".
Говорейки за външната политика, той разказа в резюме триумфите на страната по този начин: САЩ отново са уважавани в света, а враговете отстъпват. Особен акцент беше убийството на иранския военачалник Касем Сюлеймани, като Тръмп посочи, че Сюлеймани бил най-големият касапин на иранския режим и е виновен за убийствата и раните на стотици американски военни. Отделно той уточни като собствен триумф сключването на " съглашения за обективна търговия ", които са от изгода за Съединени американски щати.
" Съединените щати са отпред на дипломатическа коалиция от 59 страни против социалистическия деспот на Венецуела Николас Мадуро. Мадуро е нелегално ръководещ тиранин, който злоупотребява с народа си ”, съобщи Доналд Тръмп, обръщайки се към присъстващия в залата като посетител венецуелски водач на опозицията Хуан Гуайдо. Той удостовери, че точно него Съединени щати смятат за " същинския и легален президент " на страната. Сенатори и конгресмени поздравиха Гуайдо с бурни овации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР