Откриха завода за автомобилни фарове край ДимитровградНов завод бе открит

...
Откриха завода за автомобилни фарове край ДимитровградНов завод бе открит
Коментари Харесай

Откриха завода за автомобилни фарове край Димитровград

Откриха завода за автомобилни фарове край Димитровград
Нов цех бе открит край Димитровград. Инвестицията е за 8 млн. евро, а предприятието  ще създава дребни осветителни тела за автомобилната промишленост. До края на годината се чака откритите работни места да бъдат 100, а на идващ стадий през 2024 година да доближат 400.

 Откриха нов цех край Димитровград Община Димитровград

Премиерът Бойко Борисов и министърът на стопанската система Емил Караниколов бяха измежду формалните посетители, дружно с изпълнителния шеф на Агенцията за вложения Стамен Янев, кмета на община Димитровград Иво Димов, регионалния шеф Станислав Дечев, народните представители Делян Добрев, Евгения Ангелова и Георги Станков.
 Нов цех откриха край Димитровград Дарик радио, Хасково-->
Премиерът Борисов регистрира значимостта на автомагистрала „ Марица “ за привличане на сходни вложения, като акцентира, че се радва на такива вложители, които основават високотехнологични производства и разкриват работни места, защото брутният вътрешен артикул на страната е рекорден за всички времена- над 116 милиарда лева Вече се стремим към по-високи приходи за хората, акцентира министър председателят.

 Бойко Борисов в Димитровград Министерски съвет

Този бранш в България се развива извънредно добре, уточни министърът на стопанската система Емил Караниколов. За 2018 година за бранша той регистрира над 200 млн. лева вложения и разкрити над 3200 нови работни места.
 Нов цех откриха край Димитровград Дарик радио, Хасково
Кметът на община Димитровград Иво Димов благодари на всички, съдействали за осъществяване на следващата огромна инвестиция, като уточни, че скоро изгодата от нея ще се усети на пазара на труда в целия район.
 Откриха нов цех край Димитровград

 Нов цех откриха край Димитровград Дарик радио, Хасково
Новият цех край пътя Хасково-Димитровград е ситуиран на повърхност от 30 000 кв.м. , като индустриалните мощности заемат 3000 кв.м. Компанията възнамерява на идващ стадий разширение въз основата с още 5000 кв.м.

Първата копка бе направена в края на март 2017 година от турската компания Sa-ba. През 2018 година тя бе купена от американската „ Варок Лайтинг Системс “, която е част от индийската група „ Варок “. Презентация за работата й през днешния ден показаха с Фил Кънингам - старши вицепрезидент „ Стратегия, сливания и придобивания “ на компанията и Серкан Куруглу - общоприет управител и началник на бизнеса за Турция и България. Над 700 лева е стартовата междинна заплата, като за служащите от Димитровград и Хасково е обезпечен превоз, храна и настрана ваучери за храна.
 Нов цех откриха край Димитровград Дарик радио, Хасково

 Премиерът посети завода за автомобилни кабели Община Димитровград
По-късно министър председателят и министърът на стопанската система посетиха и другия огромен цех край Димитровград, който създава кабели също за автомобилната промишленост и в него към този момент са заети 2300 души.
 
 Премиерът посети завода за автомобилни кабели Община Димитровград
Чуйте още в приложения звуков файл.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР