Откриха яйца с фипронил по щандовете на магазините. Този път

...
Откриха яйца с фипронил по щандовете на магазините. Този път
Коментари Харесай

Ето колко яйца трябва да изяде 70-килограмов човек, за да има вредни въздействия от фипронила

Откриха яйца с фипронил по щандовете на магазините. Този път фипронилът идва от ферми у нас, в България, а не от Европа.

„ Стопирахме продажбата на всички наши продукти. Всички наши партиди са отвън обектите”, сподели в предаването „ Събуди се” по Нова телевизия доктор Ивайло Къдрев, ветеринарен доктор и шеф на птицеферма.

Той изясни, че яйцата не са рискови. „ Количеството на фипронил в тях не е рисково за здравето и хората няма да се натровят”, съобщи доктор Къдрев.

„ Изчислено през допустимите правила на фипронил на един кг телесно тегло пратката, която сега третираме, в случай че е употребявана от 70-килограмов човек, това са 3 кг яйца, които би трябвало да изяде поредно в къс интервал, с цел да може да се получат нездравословни въздействия “, изясни за Нова телевизия и министър Румен Порожанов Румен Порожанов е министър на земеделието, храните и горите. Роден е на... към профила.

„ Контролът е засилен и ще продължи да бъде подобен. До края на годината ще има наложителни инспекции - една от нас и по две контролни инспекции от всеки един оператор, производител или ползвател “, сподели още министърът
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР