Откриха труп на мъж в блок в София поне месец

...
Откриха труп на мъж в блок в София поне месец
Коментари Харесай

Откриха трупа на мъж в апартамент в София месец след смъртта му

Откриха мъртвец на мъж в блок в София най-малко месец след гибелта му. Миризма във входа предиздвикала съседите му да ревизират дали всичко е наред. Мъжът живеел самичък, нямал близки и имал необикновен темперамент.
Сред хората, пробвали да отворят жилището на мъжа, бил и Александър. Той пристигнал на посещаване при родители си, които живеят в блока.
"Заради ограниченията, въведени в страната поради ковид, родителите ми, както и другите възрастни хора, които живеят в блока, не излизаха от домовете си. Около месец и половина идвах, с цел да им нося храна ", описа той пред NOVA.
Неколкократно пробвали да потърсят подпомагане от институциите. Звънял на телефон 112, както и в Полицията, и на Гражданска отбрана. От там обаче им споделили, че по Закона за етажната благосъстоятелност апартаментът може да бъде отворен единствено от домоуправителя, само че не и от органите на реда. За да се отзоват, би трябвало да бъде подаден сигнал за открит мъртвец.
Така живеещите в блока вземат решение да повикат ключар, който да отвори жилището. Опитите му обаче били несполучливи, защото нямал нужните принадлежности. Другите ключари, на които се обадили, отказали да отворят жилището, когато разбрали, че в него има мъртвец.
Изпаднали в безизходно състояние, Александър и двама съседи на мъжа, разрушили прозореца на терасата и влезнали в жилището на мъжа. Там фактически разкрили и натрупа. След това още веднъж подали сигнал до тел. 112. На място пристигнали екипи от 6-то РПУ, Бърза помощ и Следствена работа.
На натрупа ще бъде направена аутопсия, с цел да се обясни дали е умрял от естествена гибел или е станал жертва на ликвидиране.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР