Откриха статуя на Роналд Рейгън днес в посолството на САЩ

...
Откриха статуя на Роналд Рейгън днес в посолството на САЩ
Коментари Харесай

Откриха статуя на Роналд Рейгън в Берлин

Откриха скулптура на Роналд Рейгън през днешния ден в посолството на Съединени американски щати в Берлин с аспект към мястото, където през 1987 година тогавашният американски президент приканва Съветския съюз да унищожи Берлинската стена, съобщи Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Държавният секретар Майк Помпейо окачестви събитието като " възвишен миг ", преди да помогне за свалянето на драперията от статуята. Изпълнената в по-голям от човешки растеж статуя е ситуирана на терасата на посолството на нивото на фамозната Бранденбургска врата.

Бранденбургската врата, която бе в Източен Берлин, бе мизансцен на речта на Рейгън , в която той прикани руския президент Михаил Горбачов да продължи започнатите от него промени. " Ако се стремите към либерализация, елате при тази врата, господин Горбачов, отворете тази врата. Г-н Горбачов, разрушете тази стена ", сподели той.

500 кози избавиха президентската библиотека Роналд Рейгън

В събота се навършват 30 години от рухването на Берлинската стена. По време на двудневното си посещаване в Германия Помпейо ще участва на възпоменателните церемонии в няколко немски обитаеми места.

Наскоро министърът на външните работи на Германия Хайко Маас бе подложен на критика вкъщи и в чужбина поради своя публикация, оповестена в 26 европейски вестника, за рухването на Стената и на комунизма, в която не загатва Рейгън или различен американец, напомни АП.
/Климент Тренков/
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР