Откриха смъртоносната игра Син кит, която погуби стотици деца, в

...
Откриха смъртоносната игра Син кит, която погуби стотици деца, в
Коментари Харесай

Дете от Бургас получи покана за смъртоносната игра Син кит

Откриха смъртоносната игра „ Син кит ", която погуби стотици деца, в телефона на дете от Бургас. Детето е възпитаник от Основното учебно заведение „ Климент Охридски " и единствено е съобщило на учителката си, че на телефона е излязла покана да изтегли приложението. Тя навреме е предизвестила родителите и шефа за съществуването на рисковата игра.

Бургас

Детето е възпитаник в началните класове в учебно заведение Климент Охридски. През междучасието то получило покана на телефона си да изтегли приложението за играта " Син кит " и споделило с класния си началник.
Юлия Пенева - шеф на ОУ " Климент Охридски ".: " Колежката не е отворила телефона и предлага на детето да заяви на родителите си. "
Според съученици на детето това не е единственият случай. Те са безапелационни, че познават други възпитаници, които играят играта даже са стигнали до по- горни равнища.
Габриел Колев: " Знам, че доста хора от това учебно заведение си режат ръката. Казвали са ми, че имат някакви оферти и по този начин нататък, само че отхвърлят нали да играят тази игра. Ей тука цялата ръка е нарязана от стъкло.
За случая със смъртоносната игра е осведомена към този момент и полицията. От там ще провеждат срещи с учениците, с цел да обяснят какви опасности крие играта " Син кит ".

Цветелина Рандева - представител на ОД на МВР- Бургас: " Ще вземат участие експерти от регионалната дирекция на полицията. Предполагам, че сходен интерес ще има и от други образователни заведение по този начин, че имаме подготвеност да реагираме в подобен вид обстановка. "
Директорът на Бургаското учебно заведение прикани всички родители да ревизират телефоните на децата си за рисковата игра. При подозрения да осведомят незабавно управлението на учебното заведение или полицията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР