Откриха родителите, изоставили своето бебе снощи в блок в столичния

...
Откриха родителите, изоставили своето бебе снощи в блок в столичния
Коментари Харесай

Задържаха родителите на изоставеното бебе за 24 часа

Откриха родителите, изоставили своето бебе нощес в блок в столичния квартал " Люлин ". Пеленачето беше открито от полицията и медици, в детска кошничка, с записка: " Не можем да го гледаме, по-добре обществените ".

Според обществените, претекстът на родителите за тежкото действие е, че бебето плачело и били унизени от други хора, с които живеели.
Задържаха родителите на изоставеното бебе в София Детето беше открито през вчерашния ден в столичния кв. „ Люлин ” в кошче за автомобил
Майката и бащата са арестувани за 24 часа. Момченцето е открито на стълбищна площадка. По наша информация в същия блок живее и дядото на бебето, само че не можахме да открием за коментар.

Бащата беше арестуван късно нощес и е оказал опозиция. От през днешния ден и майката е в ареста.

Снимка: btvnovinite.bg

Още през вчерашния ден към 17 ч. са посетили Агенцията за обществено подкрепяне в регион " Люлин ". Казали не могат да гледат детето и желали да го изоставят. След което избягали. Търсили и финансова помощ преди месеци.
Родителите на изоставеното бебе в София са търсили помощ от обществените Ще бъде изработен опит да се работи с майката и бащата
След сигнал от съседи, късно нощес в блока идват екипи на незабавна помощ и полиция.

Бебето незабавно е настанено в дома за медико-социални грижи " Св. Иван Рилски " в положително здраве и без следи от принуждение.

" И двамата родители не желаят да поставят грижи за детето. Оставили са го, без да предупредятт безусловно никой ", изясни Йорданка Василава - контрольор в Детска педагогическа стая.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди месеци фамилията потърсило финансова помощ от обществените. Такава е отказана, защото не отговаряли на критериите за приход.

" В системата излиза, че бащата има четири компании. Той е споделил, че те са подправени тези компании - да, само че те излизат и са налични в търготсвкия указател ", изяснява Димитрийка Цанова - шеф на Агенцията за обществено подкрепяне в " Люлин ".

А през вчерашния ден в службата родителите декларирали, че желаят да оставят бебето си. Минути по-късно избягали. " Таткото споделил, че неговата майка и лелята, неговата сестра са били приятелката му, от която имат това дете. Защото то плачело и те не можели да понасят рева ", изясни още Димитрийка Цанова.
Откриха изоставено бебе в София Детето е настанено в Дома за медико обществени грижи за деца „ Свети Иван Рилски ”
Детето за момента остава в дома, само че обществените ще търсят опция да бъде настанено при родственици. На родителите ще им бъде направена психиатрична експертиза. А обществените служащи ще им окажат поддръжка.

По данни на Социалното министертсво от началото на годината зиоставените деца са към 1000. 10 от тях в столчния квартал " Люлин ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР