Откриха рисунка на 44 000 година в индонезийска пещера, съобщават

...
Откриха рисунка на 44 000 година в индонезийска пещера, съобщават
Коментари Харесай

Откриха рисунка на 44 хиляди години в Индонезия

Откриха рисунка на 44 000 година в индонезийска пещера, оповестяват BBC.

Скалното произведение се предлога, че е бивол, а към него полу-човеци, полу-животински създания, държащи копия и евентуално въжета.

Някои откривателите считат, че това може да е най-старата изобразена историческа сцена в света. Откритието бе показано в списанието Nature от археолози от университета Грифит в Бризбейн, Австралия.

Рисунките са открити в пещера, наречена Leang Bulu`Sipong в южната част на Сулавеси, индонезийски остров източно от Борнео.

Панелът е необятен съвсем пет метра и наподобява, че изобразява някакъв тип бивол, наименуван аноа, съгласно зоолози, плюс диви свине, открити в Сулавеси.

Покрай тях има по-малки фигури, които наподобяват човешки, само че имат и скотски черти като опашки и муцуни.

" Никога не съм виждал нещо сходно до момента ", сподели господин Брум. " Искам да кажа, че сме виждали стотици скални рисунки в този регион, само че в никакъв случай не сме виждали нещо като сцена на лов. "

Индонезийската рисунка обаче, не е най-старата в света, настояват други учени. Миналата година обявиха, че са разкрили " най-старата рисунка на човечеството " върху откъс от канара в Южна Африка на 73 000 години. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР