Откриха ръководена от Русия мрежа от професионални тролове в Западна

...
Откриха ръководена от Русия мрежа от професионални тролове в Западна
Коментари Харесай

Разкриха ръководена от Русия мрежа от професионални тролове

Откриха ръководена от Русия мрежа от професионални тролове в Западна Африка, оповестяват "Фейсбук " и "Туитър ", които отстраниха профилите, написа "Гардиън ".

Тя е работила в Гана и Нигерия. Мрежата е дребна: единствено 49 профила във "Фейсбук ", 85 профила в "Инстаграм " и 71 профила в "Туитър ". Но за първи път е открито, че руснаците организират акция против Съединени американски щати от Африка.

От "Фейсбук " имат вяра, че мрежата е била дребна, тъй като е пресечена още първоначално. Тя е ръководена от локални хора в Гана и Нигерия от името на лица в Русия.

Хората зад тази мрежа са ползвали разнообразни тактики, в това число потребление на подправени профили за ръководство на страници, които се показват като неправителствени организации или персонални блогове, и известия в групи.

Те постоянно са разгласили информация за американски вести и са се опитвали да усилят читателите си посредством фокусиране върху тематики като историята на чернокожите, вести и събития, свързани с известни американци като исторически фигури, известни персони, въпроси за ЛГБТ общността, а също по този начин са споделяли информация за полицейски произвол, подтисничество и липса на правораздаване.

Професионалните тролове са свързани с съветската Интернет изследователска организация.

Фалшивите профили в трите мрежи са имали за цел да разпалват разделяне в Съединени американски щати.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР