Откриха подозрителен пакет в АЕЦ Тианж в Белгия. На мястото

...
Откриха подозрителен пакет в АЕЦ Тианж в Белгия. На мястото
Коментари Харесай

Паника в белгийската АЕЦ "Тианж"

Откриха недоверчив пакет в АЕЦ " Тианж " в Белгия. На мястото са изпратени военни и полицейски екипи, чакат се сапьори. Служителите на централата не са били изведени. Куче, подготвено да разпознава подозрителни колета, е реагирало при днешната доставка.

Медийните известия се основават на свидетелства на очевидци. Уточнява се, че до момента нито полицията, нито чиновници на централата са удостоверили тези сведения.

АЕЦ " Тианж " се намира край Лиеж. Това е една от двете атомни централи в Белгия. Преди година белгийски медии оповестиха, че терористите, блъснали Париж през ноември 2015 година, са подготвяли атентат в европейска атомна централа, евентуално в Белгия.

Изданието споделя, че проверяващите френските атентати разкрили видеозапис от наблюдаване на жилището на шефа на белгийската стратегия за изследване и развиване в региона на атомната сила. Следователите открили, че фрагментите са попаднали в ръцете на свързани с ИДИЛ.

Неотдавна в белгийските медии бе обявено и че чиновници на локалните атомни централи са били уволнени, откакто са били обвинени в радикализация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР