Откриха паметник на южноафриканския президент (1994 - 1999 г.) Нелсън

...
Откриха паметник на южноафриканския президент (1994 - 1999 г.) Нелсън
Коментари Харесай

Откриха паметник на Нелсън Мандела в София /снимки/

Откриха монумент на южноафриканския президент (1994 - 1999 г.) Нелсън Мандела в София. Той се намира пред постройката на Полиграфическия офис център на ул. „ Николай Ракитин “.
„ Това е едно от поредност събития, които се провеждат от посолствата на двете страни в България и Южна Африка, с цел да отбележат 30-годишнината от възобновяване на дипломатическите връзки “, сподели заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова, която участва на церемонията.



„ С делото и живота си Нелсън Мандела се е трансформирал в знак на битката за правата на индивида, за битката за независимост. С откриването на този монумент освен ние можем да помним задачата и делото му, само че и ще остане за идващите генерации “, уточни още Петрова.
На събитието участва и посланикът на ЮАР у нас Табо Тахе.
Нелсън Мандела е първият демократично определен президент на Южна Африка, който посвещава живота си на отбраната на правата на индивида. Той ръководи страната си през кротичък преход от апартейда към многорасова народна власт. Мандела е притежател на Нобелова премия за мир.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР