Откриха опасни бактерии във водата на 13 видински села, научи

...
Откриха опасни бактерии във водата на 13 видински села, научи
Коментари Харесай

Внимание! Откриха опасни бактерии в 23 чешми и кладенци във Видинско

Откриха рискови бактерии във водата на 13 видински села, научи организация BulNews. Направените водни проби от районната здравна ревизия през предишния месец са открили, че питейната вода е бъкана с коли форми и ентерококи.
Изключително огромно количество коли форми е намерено в питейната вода в селата Горни Лом, Тошевци и Връбчовец. От районната здравна работа означават, че при инспекциите си са открили, че в 20 чешми в села от района водата не дава отговор на допустимите правила. Сериозно количество коли форми и ентерококи е намерено в селските чешми в селата Страцимир, Водна, Тошевци, Медешевци, Банковци, Бориловец, Раброво, Воднянци, както и в градовете Грамада и Димово.
Здравните управляващи допълват, че за месеца има открити 12 болни от ентероколит, като заразяването им няма връзка с бактериите в питейната вода.
Инспекторите са издали наставления за осъществяване на наложителни хигиенични и противоепидемични ограничения.
Припомняме, че ентерококите са анаеробни бактерии, част от които са естествени жители на червата при хората. Ентерококите се намират в дебелото черво на индивида и животните и се характеризират с ниска патогенност. Присъствието им е индикатор за фекално замърсяване. Те могат да са възбудители на инфекции на пикочните пътища, инфекции на органите в региона на дребния таз, инфекции на рани изключително при лежащо заболели, при нарушаване на функционалността на кожата, при угнетяване на естествената микрофлора с банкет на антибиотици, имуносупресия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР