Откриха обществена поръчка за изграждане на югоизточния обходен път на

...
Откриха обществена поръчка за изграждане на югоизточния обходен път на
Коментари Харесай

С 42 млн. лв. без ДДС строят 4,8 км от югоизточния обходен път на Пловдив

Откриха социална поръчка за създаване на югоизточния обходен път на Пловдив, оповестиха от АПИ.

Дължината на обхода е 4,8 км, цената - 42 млн. лева без Данък добавена стойност . Парите са от републиканския бюджет. Кандидатите могат да подават предложения до 15 октомври 2020 година Срокът е 18 месеца.

С построяването на обхода директният поток, приближаващ от Автомагистрала " Тракия " и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив - Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от чертите на град Пловдив.

Трасето на обходния път ще стартира в региона на пътен възел " Скобелева майка " при 98-ми км на път II-56 , ще продължава съвсем паралелно на ж.п. линията и ще приключва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив - Асеновград . Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в построения през предходната година нов четирилентов сектор от второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети.

Новата пътна артерия ще облекчи директното прекосяване от общините Куклен и Асеновград към Автомагистрала " Тракия " и " Марица " и до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", като облекчи доста натовареното придвижване в град Пловдив.

Междувременно от Министерския съвет утвърдиха финансирането на обществена общинска инфраструктура по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ).

За общинска пътна инфраструктура от министерството на стопанската система ще дават пари. Те са за създаване на част от " Улица " Владая " и връзка с бул. " Марица " по проекта на Многофункционална зона " Изток ", гр. Пловдив ". Пътят стига до " БТЛ Индъстрийз " АД - " Изграждане на фабрика за произвеждане на електронна здравна инсталация ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР